Κόσμος

Λίβανος: «Ο Νασράλα είχε συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός πριν σκοτωθεί»

Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είχαν συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός λίγο πριν σκοτωθεί σε αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ.

Μιλώντας, στο PBS ο Μπου Χαμπίμπ είπε ότι ενημέρωσαν επίσης τους αντιπροσώπους των ΗΠΑ και της Γαλλίας για την απόφαση κατάπαυσης του πυρός.

«Αυτός (ο Νασράλα) συμφώνησε, συμφώνησε (στην κατάπαυση του πυρός)», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου, προσθέτοντας ότι ο Λίβανος είχε συναινέσει πλήρως στην κατάπαυση του πυρός μετά από διαβούλευση με τη Χεζμπολάχ και το γνωστοποίησε στις ΗΠΑ και τη Γαλλία.

«Ο Πρόεδρος της Βουλής του Λιβάνου, κ. Nabih Berri, διαβουλεύτηκε με τη Χεζμπολάχ και ενημερώσαμε τους Αμερικανούς και τους Γάλλους για τη συμφωνία. Μας είπαν ότι ο Νετανιάχου συμφώνησε επίσης με τη δήλωση που εξέδωσαν και οι δύο πρόεδροι», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χασάν Νασράλα βρισκόταν σε ένα καταφύγιο στο νότιο προάστιο της Dahiyeh όταν χτυπήθηκε από ισραηλινές βόμβες στις 27 Σεπτεμβρίου.

Ενώ η δήλωση της Χεζμπολάχ που επιβεβαίωσε τον θάνατό του δεν ανέφερε πώς ακριβώς σκοτώθηκε, το Reuters είπε ότι το σώμα του δεν είχε άμεσες πληγές και ότι φαινόταν η αιτία του θανάτου ήταν αμβλύ τραύμα από τη δύναμη της έκρηξης.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-03 10:28:21

Back to top button