Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Οι στρατηγικές των πέντε υποψήφιων προέδρων στο δρόμο προς τις κάλπες

Συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη, στις 17.30, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία προκειμένου να εγκρίνει τα συνεδριακά κείμενα τα οποία στη συνέχεια θα κατατεθούν προς έγκριση κι από την Κεντρική Επιτροπή, το Σάββατο.

Αξίζει να σημειωθεί πως αναμένεται να επανακατατεθεί το Σάββατο η τροπολογία του Δημήτρη Χατζησωκράτη για μετάθεση της εκλογής της Κεντρικής Επιτροπής από τις 24 Νοεμβρίου, όταν έχει προγραμματιστεί ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών, στις 19 Ιανουαρίου ή ακόμα και το Μάρτιο, με τις αντιδράσεις των κασσελακικών μελών της Κ.Ε. να είναι ήδη έντονες.

Έτοιμο το βίντεο της υποψηφιότητας Κασσελάκη

Στο μέτωπο των υποψηφίων, τη δική του υποψηφιότητα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο Στέφανος Κασσελάκης, με το σχετικό βίντεο να έχει ήδη γυριστεί.

Ο ίδιος, εξάλλου, θα συνεχίσει τις συναντήσεις με βουλευτές, στελέχη, μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, όπως για παράδειγμα το μεσημέρι της Κυριακής στο Νέο Ηράκλειο.

Προγραμματικό πλαίσιο και όχι αντιπαραθέσεις επιλέγει ο Παύλος Πολάκης

Από την πλευρά τους, συνομιλητές του Παύλου Πολάκη μας λένε πως είναι ο μοναδικός υποψήφιος που έχει ήδη καταθέσει ένα προγραμματικό πλαίσιο, καθώς βεβαίως και τις απαραίτητες υπογραφές και το πόθεν έσχες του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πάνω στο πρόγραμμά του έχει στηρίξει την προεκλογική του εκστρατεία κι όχι σε προσωπικές αντιπαραθέσεις με τους αντιπάλους του.

Ενότητα υπόσχεται ο Σωκράτης Φάμελλος – Ποιοι θα τον στηρίξουν δημόσια

Παραλλήλως, ο Σωκράτης Φάμελλος εστιάζει στο ότι αποτελεί εγγύηση για την ενότητα του κόμματος την επόμενη ημέρα των εκλογών, όπως απέδειξε, κατά τους συνεργάτες του, και με τη θητεία του ως προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Τις επόμενες ημέρες, εξάλλου, αναμένεται ένα μπαράζ δημόσιων στηρίξεων του στο πρόσωπό του από βουλευτές και κορυφαία στελέχη.

Η αρχή έγινε χθες με τον Χάρη Μαμουλάκη, νωρίτερα με την Όλγα Γεροβασίλη και τον Χρήστο Γιαννούλη, ενώ θα ακολουθήσουν ο Διονύσης Καλαματιανός, ο Γιώργος Καραμέρος, ο Μίλτος Ζαμπάρας κ.ά.

Η «χωρίς ρίσκο» υποψηφιότητα του Νικόλα Φαραντούρη

Σε σχέση με τον Νικόλα Φαραντούρη, συνομιλητές του σημειώνουν πως η υποψηφιότητά του δεν εμπεριέχει προσωπικό ρίσκο αφού ακόμα κι αν δεν κερδίσει θα είναι ευρωβουλευτής για την επόμενη πενταετία, ιδιότητα η οποία έτσι κι αλλιώς απορροφά πολύ από το χρόνο του.

Ο ίδιος, εξάλλου, προτάσσει το «εμείς» απέναντι στο «εγώ» και το «μπροστά» σε σύγκριση με την εσωστρέφεια του προηγούμενου χρόνου.

Υπογραφές συγκεντρώνει ο Απόστολος Γκλέτσος

Ως προς τον Απόστολο Γκλέτσο, βρίσκεται στη φάση συλλογής των απαραίτητων 30 υπογραφών μελών της Κεντρικής Επιτροπής ή/ και βουλευτών ή ευρωβουλευτών για τις οποίες, σε συνομιλία που είχε με το CNN Greece, εκτίμησε πως θα τις έχει συγκεντρώσει μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.

Από εκεί και πέρα, θα περιοδεύσει κατά βάση στις πρωτεύουσες των 13 περιφερειών και σε κοντινές τους πόλεις, αλλά από το Νοέμβριο λόγω κι ανειλημμένων επαγγελματικών του υποχρεώσεων.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-03 07:10:06

Back to top button