Κόσμος

Σκληρές εικόνες: Τριπλή δολοφονία στην Πορτογαλία – Νεκροί δύο άντρες και μία γυναίκα από πυροβολισμούς στην Λισαβόνα

Δύο άντρες και μία γυναίκα έπεσαν νεκροί μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στην Λισαβόνα την Τετάρτη (02.10.2024).

Άγνωστοι σκότωσαν τους τρεις ανθρώπους το μεσημέρι, σε συνοικία της Λισαβόνας στην Πορτογαλία και στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο. Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στην συνοικία Πένια ντε Φράνσα της πρωτεύουσας.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι τρεις άνθρωποι πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν, ενώ οι δράστες – τρεις άνδρες – τράπηκαν σε φυγή», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πηγή από την αστυνομία, συμπληρώνοντας ότι παραμένει άγνωστο το κίνητρο του εγκλήματος.

Ορισμένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι δύο από τα θύματα πυροβολήθηκαν στο κεφάλι, υποδηλώνοντας μαφιόζικη εκτέλεση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Correio da Manhã, νεκροί είναι ένας κομμωτής και ένα ζευγάρι – πελάτες του καταστήματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Εν ψυχρώ δολοφονίες καταγράφονται σπάνια στην Πορτογαλία, η οποία θεωρείται μια από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο. Ωστόσο, οι δείκτες εγκληματικότητας έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

Η βίαιη εγκληματικότητα αυξάνεται, με τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία να δείχνουν αύξηση 5,6% σε τέτοια περιστατικά. Ειδικότερα, η Πορτογαλία κατατάσσεται 7η στη λίστα Global Peace Index με τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο.

Ωστόσο, η πιο πρόσφατη έκθεση των πορτογαλικών αρχών έδειξε ότι πέρυσι καταγράφηκαν 14.022 βίαια εγκλήματα, αριθμός αυξημένος κατά 5,6% σε σύγκριση με το 2022, ενώ πάνω από το 1/3 αυτών σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Λισαβόνας.

To άρθρο Σκληρές εικόνες: Τριπλή δολοφονία στην Πορτογαλία – Νεκροί δύο άντρες και μία γυναίκα από πυροβολισμούς στην Λισαβόνα δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-02 19:54:00

Back to top button