Auto

Το Honda Civic Type R στην AUTO ATHINA 2024

Στην κορυφαία Έκθεση Αυτοκινήτου της Ελλάδας AUTO ATHINA 2024 θα μπορεί να δει κανείς από κοντά σχεδόν όλα τα νέα μοντέλα της αγοράς. Υπάρχουν ωστόσο κάποια που χωρίς να προσπαθήσουν θα τραβήξουν τα φώτα πάνω τους είτε λόγω των επιδόσεων, είτε λόγω της εμφάνισης, είτε λόγω του μύθου που τα περιβάλει.

Χωρίς αμφιβολία, ένα αυτοκίνητο που όλοι θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν στην AUTO ATHINA 2024 είναι το Honda Civic Type R. Το εκρηκτικό ιαπωνικό σεντάν θα βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο περίπτερο της Honda και αναμένεται να ανεβάσει το θερμόμετρο των petroheads ακόμα και σταματημένο.



Το νέο Civic Type R κατασκευάστηκε για να γιορτάσει τα 25 χρόνια της έκδοσης και οι άνθρωποι της Honda έβαλαν τα δυνατά τους να παρουσιάσουν κάτι μοναδικό. Κάτω από το καπό του νέου Type R βρίσκεται έναν υπερσύγχρονος τετρακύλινδρος κινητήρας 2.0 λίτρων ο οποίος με τη βοήθεια τούρμπο αποδίδει 329 ίππους και 420 Nm ροπής.



Συνεργάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων το οποίο προσφέρει ανώτερη εμπειρία οδήγησης χάρη στον σχεδόν αγωνιστικό τρόπο ανεβάσματος και κατεβάσματος σχέσεων. Οι επιδόσεις προκαλούν αίσθηση καθώς τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 5,4 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 275 χλμ./ώρα.



Κανέναν συμβιβασμό δεν έχει κάνει η Honda στην οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου η οποία είναι απλά εθιστική. Τόσο το αμάξωμα όσο και οι αναρτήσεις είναι ειδικά σχεδιασμένες για να προσφέρουν ονειρεμένη απόκριση στις στροφές και μεγαλύτερη σταθερότητα στο φρενάρισμα. Δεν είναι τυχαίο πως το νέο Type R αμέσως σημείωσε ταχύτερο χρόνο στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ κατακτώντας το στέμμα του βασιλιά στην εικονική πίστα.



Η ασφάλεια αποτελεί ξανά προτεραιότητα για την Honda και το νέο Civic Type R είναι εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης. Ανάμεσά τους θα βρούμε σύστημα Motor Control Unit στην υποβοήθηση του τιμονιού για καλύτερη αίσθηση.

Μια ακόμα καινοτομία του Type R είναι το Honda Log R το οποίο συλλέγει πληροφορίες και ο οδηγός μπορεί να δει σε πραγματικό χρόνο τον τρόπο που οδηγεί και τον τρόπο που συμπεριφέρεται το αυτοκίνητο.



Το εκρηκτικό Honda Civic Type R θα βρίσκεται στην Έκθεση Αυτοκινήτου AUTO ATHINA 2024 από τις 5 έως και τις 13 Οκτωβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-02 19:00:13

Back to top button