Κόσμος

Γεωργία: Η πρόεδρος αρνήθηκε να υπογράψει νόμο εναντίον των ΛΟΑΤΚΙ

Η φιλοευρωπαία πρόεδρος της Γεωργίας, που βρίσκεται σε ρήξη με την φιλορωσική κυβέρνηση της χώρας, αρνήθηκε να υπογράψει τον νόμο που περιορίζει τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες της γεωργιανής προεδρίας.

Η Σαλομέ Ζουραμπισβίλι «αρνήθηκε να υπογράψει τον νόμο και τον ανέπεμψε στο Κοινοβούλιο χωρίς να προβάλει το βέτο της», δήλωσε η εκπρόσωπος της προεδρίας της Γεωργίας.

Ωστόσο, ο νόμος μπορεί να τεθεί σε ισχύ διότι ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου έχει την εξουσία να υπογράψει το κείμενο του νόμου σε περίπτωση άρνησης της προεδρίας.

Οι γεωργιανοί βουλευτές υπερψήφισαν τον Σεπτέμβριο το κείμενο του νόμου περί «οικογενειακών αξιών» και κατά της «προπαγάνδισης των ομοφυλικών σχέσεων».

Το νομοθέτημα είναι παρόμοιο με τον νόμο που ισχύει στην Ρωσία και εγκρίθηκε από τους βουλευτές του κυβερνώντος φιλορωσικού κόμματος Γεωργιανό Ονειρο.

Το αντιδυτικό κόμμα θέτει σε κίνδυνο την προσέγγιση της Γεωργίας με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Το κείμενο του νόμου απαγορεύει «την προπαγάνδιση των ομοφυλικών σχέσεων και της αιμομιξίας» στα σχολεία και τις τηλεοπτικές εκπομπές και περιορίζει «συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις».

Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει ανακοινώσει ότι ο νόμος «πλήττει τα θεμελιώδη δικαιώματα των Γεωργιανών και απειλεί να ενισχύσει τον στιγματισμό και την διακριτική μεταχείριση τμήματος του πληθυσμού».

Κρίσιμες βουλευτικές εκλογές διεξάγονται στις 26 Οκτωβρίου στην Γεωργία, η οποία συγκλονίστηκε την άνοιξη από μαζικές διαδηλώσεις κατά άλλου νομοθετήματος, του νόμου κατά της «ξένης επιρροής», επίσης ρωσικής έμπνευσης.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-02 14:36:57

Back to top button