Κόσμος

Δίκη για τους βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό: Από μια ευτυχισμένη οικογένεια στο μίσος για τις γυναίκες – Η περίπτωση του Adrien

Η δίκη για τους πολλαπλούς βιασμούς της 72χρονης Ζιζέλ Πελικό, που ξεκίνησε στο ποινικό δικαστήριο της Αβινιόν στις 2 Σεπτεμβρίου 2024 έχει συγκλονίσει τη Γαλλία.

Την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύτηκαν τα ονόματα και τα πρόσωπα των 7 από τους συνολικά 50 κατηγορουμένους της υπόθεσης των βιασμών της Ζιζέλ Πελικό στο χωριό Μαζάν της Γαλλίας αφού πρώτα τη νάρκωνε ο σύζυγός της Ντομινίκ Πελικό επί 10 χρόνια για να την βιάζουν άγνωστοι άνδρες που γνώριζε μέσω πλατφόρμας για swingers στο διαδίκτυο.

Αυτή την εβδομάδα, το ποινικό δικαστήριο της Vaucluse εξετάζει μια ομάδα επτά ακόμα κατηγορουμένων. Ανάμεσά τους είναι ο Adrien L. ένας 34χρονος που προέρχεται μεν από μία «ευτυχισμένη και αγαπημένη» οικογένεια αλλά κατέληξε να μισεί γυναικείο φύλο.

«Όταν έχεις όλα όσα θέλεις, ψάχνεις πάντα για περισσότερα. Αλλά όταν ψάχνεις πάντα για περισσότερα, δεν ξέρεις τι θέλεις περισσότερο» είπε ο ίδιος. 

Ο Adrien L. δεν ταιριάζει με το προφίλ των άλλων κατηγορουμένων που δικάζονται για τους βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό. Βέβαια δικάζεται για δεύτερη φορά σε λίγους μήνες.

Είναι ένας από τους επτά συγκατηγορούμενους των οποίων οι υποθέσεις εξετάζονται αυτή την εβδομάδα.

Είναι ο νεότερος, ηλικίας 34 ετών. Οι βιασμοί για τους οποίους κατηγορείται ήταν από τους παλαιότερους που ανακαλύφθηκαν στα βίντεο που τράβηξε και αρχειοθέτησε ο Ντομινίκ Πελικό, τα οποία χρονολογούνται από το 2014.

Αν και υποστηρίζει, όπως και η πλειοψηφία των κατηγορουμένων, ότι δεν γνώριζε ότι η γυναίκα που βίαζε ήταν ναρκωμένη, αυτό που ενδιέφερε το δικαστήριο είναι να καταλάβει πώς αυτό το αγόρι, γιος μιας καλής οικογένειας μπόρεσε να διαπράξει μία τέτοια αποτρόπαια πράξη.

Μια «αγαπημένη» οικογένεια

Ο Adrien L. μεγάλωσε σε μια αγαπημένη οικογένεια, με μια «υπερπροστατευτική» μητέρα, έναν πατέρα τον οποίο «θαυμάζει» και μια αδελφή με την οποία είναι πολύ κοντά.

Αφού τελείωσε το σχολείο και πήγε σε σχολή, στη συνέχεια βρήκε δουλειά στην οικογενειακή επιχείρηση με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 130 εκατομμύρια ευρώ.

«Δεν δούλεψα για την εταιρεία, δούλεψα για τον πατέρα μου. Ήθελα να με κοιτάζει στα μάτια, ήταν σημαντικό για μένα. Δούλευα σαν σκυλί και με έβαλε στην άκρη…» λέει.

Αυτό ήταν το πρώτο σκαλοπάτι στο δρόμο για τον άνθρωπο που λέει ότι «δεν πήρε το σωστό δρόμο».

Όσον αφορά στα προσωπικά του ο Adrien L. είχε αρκετές σχέσεις.

Υπήρχε η παιδική του αγάπη, η οποία έμεινε γρήγορα έγκυος. Εκείνη ήταν 16 ετών, εκείνος 18. Έκανε τεστ πατρότητας, μετά από παρότρυνση των γονιών του που αμφισβητούσαν ότι ήταν ο πατέρας, και ανακάλυψε ότι το παιδί δεν ήταν δικό του.

«Δεν θύμωσε, γιατί συνέχισε να την φροντίζει παρόλο που ήξερε ότι δεν ήταν ο πατέρας», δήλωσε η αδελφή του, η οποία επίσης προσήλθε να καταθέσει.

Κάπου εκεί ξεκίνησε το μίσος για τις γυναίκες.

«Ποτέ δεν είχα απατήσει, ποτέ δεν είχα προδώσει καμία, πώς μπόρεσε κάποιος να μου το κάνει αυτό; Άρχισα να βγαίνω με όλο και περισσότερες. Για μένα, δεν υπήρχε πλέον κανένα ενδιαφέρον για τις γυναίκες», υποστηρίζει.

«Το μίσος για τις γυναίκες»

Αυτό το μίσος για τις γυναίκες τον έκανε να στραφεί εναντίον της μητέρας του γιου του. «Την πλήγωσα πολύ», παραδέχεται. Είχε φτάσει στο σημείο να την απειλήσει ότι θα επιτεθεί στον γιο τους.

REUTERS/Manon Cruz

Ο Adrien L. σύχναζε σε κλαμπ swingers. Καταδικάστηκε πριν από λίγους μήνες σε 14 χρόνια φυλάκιση για βιασμό και επίθεση που διέπραξε σε βάρος τριών γυναικών από αυτές το 2017 και το 2018.

Η αδελφή και η μητέρα του μιλούν για ένα «ευγενικό, γενναιόδωρο και προστατευτικό» άτομο, θέλουν να πιστεύουν ότι η εγκληματική του πορεία μπορεί να εξηγηθεί από δύο δραματικά γεγονότα.

Το ένα ήταν η σεξουαλική επίθεση από ξάδελφό του, που ισχυρίζεται ότι δέχτηκε σε ηλικία 8 ετών και την οποία κράτησε μυστική από τους δικούς του για περίπου είκοσι χρόνια.

Και το άλλο ο θάνατος της κόρης του, την οποία ετοιμαζόταν να αναγνωρίσει, το 2020.

Ο πρόεδρος επεσήμανε, ωστόσο, ότι ο θάνατος του παιδιού συνέβη μετά τους βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό.

Πληροφορίες από BFMTV

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

 

To άρθρο Δίκη για τους βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό: Από μια ευτυχισμένη οικογένεια στο μίσος για τις γυναίκες – Η περίπτωση του Adrien δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-02 13:14:59

Back to top button