Auto

RAM 1500: Τα αμερικανικά «αγροτικά» έρχονται Ευρώπη!

Η Ram Trucks παρουσίασε το νέο Ram 1500 στην Ευρώπη, θέλοντας να καλύψει ένα κενό που υπάρχει στην αγορά αυτών των οχημάτων.

Αυτό το νέο μοντέλο προσφέρει βελτιωμένες επιδόσεις με την προσθήκη δύο νέων κινητήρων: τους 3λιτρους Hurricane και Hurricane High Output (H/O) εξακύλινδρους εν σειρά turbo κινητήρες.

Ο Hurricane 3.0 λίτρων αποδίδει 420 ίππους και 636 Nm ροπής, ενώ ο Hurricane High Output 3,0 λίτρων αποδίδει 540 ίππους και 706 Nm ροπής.

Το Ram 1500 διατηρεί την εντυπωσιακή ικανότητα ρυμούλκησης 3,5 τόνων και το ωφέλιμο φορτίο 1 τόνου, καθιστώντας το μια ευέλικτη επιλογή τόσο για την εργασία όσο και για τον ελεύθερο χρόνο.



Αυτό το νέο μοντέλο είναι το πιο προηγμένο τεχνολογικά Ram 1500 από ποτέ, εξοπλισμένο με το σύστημα Uconnect 5, το οποίο περιλαμβάνει μια μεγάλη οθόνη αφής 14,5 ιντσών και μια οθόνη 10,25 ιντσών για τους επιβάτες.

Επιπλέον, διαθέτει πάνω από 100 χαρακτηριστικά ασφαλείας και προστασίας, όπως η προειδοποίηση σύγκρουσης με πλήρη ταχύτητα προς τα εμπρός, η ανίχνευση υπνηλίας, το προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου ταχύτητας και το σύστημα πέδησης πεζών σε περίπτωση ανάγκης.



Το ωφέλιμο φορτίο 1 τόνου και η πολυλειτουργική πίσω πόρτα, με τη διαίρεση 60/40, διευκολύνουν τη φόρτωση και την εκφόρτωση, ενώ ο ενσωματωμένος μετατροπέας ισχύος 2 kW ενισχύει τη χρησιμότητα, επιτρέποντας στους χρήστες να τροφοδοτούν εργαλεία και εξοπλισμό απευθείας από την πλατφόρμα του φορτηγού.

Το νέο Ram 1500 έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τους Ευρωπαίους πελάτες, αντικατοπτρίζοντας τη στρατηγική Stellantis Dare Forward 2030.

Η οικογένεια κινητήρων Hurricane προσφέρει εξαιρετική οικονομία καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων, ενώ παράλληλα προσφέρει ανταγωνιστική ιπποδύναμη και ροπή για ποικίλες εφαρμογές.



Το μοντέλο διαθέτει επίσης μια τρίτη επιλογή κινητήρα, τον 3,6 λίτρων Pentastar V-6 με τεχνολογία ήπιας υβριδικής τεχνολογίας eTorque, προσθέτοντας περισσότερες επιλογές για τους καταναλωτές. Η απόδοσή του φθάνει τους 309 ίππους και 365 Nm ροπής.

Για τους λάτρεις του off-road, η γκάμα περιλαμβάνει το στιβαρό Ram 1500 Rebel και το πιο ακραίο Ram 1500 RHO, και τα δύο σχεδιασμένα για να αντιμετωπίζουν δύσκολες διαδρομές με χαρακτηριστικά όπως αυξημένο ύψος οδήγησης, εξειδικευμένα ελαστικά και αμορτισέρ υψηλής απόδοσης.



Το Ram 1500 περιλαμβάνει επίσης πέντε επιλέξιμες λειτουργίες οδήγησης για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης σε διαφορετικές συνθήκες οδήγησης, όπως Normal, Tow, Sport, Snow και Off-Road.

Η Ram επεκτείνει την παρουσία της στην αγορά της Ευρώπης ενισχύοντας το δίκτυο αντιπροσώπων της και προσφέροντας αποκλειστικές υπηρεσίες, όπως πακέτα εγγύησης και λύσεις συνδεσιμότητας προσαρμοσμένες για τους Ευρωπαίους αγοραστές.



Η μάρκα συνεχίζει να αναπτύσσεται σε παγκόσμιο επίπεδο, με σχέδια για το λανσάρισμα του Ram 1500 REV, ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου, μέχρι το 2025.

Αυτό το μοντέλο θα προσφέρει αυτονομία 563 χιλιομέτρων, δυνατότητες γρήγορης φόρτισης και κορυφαίες στην κατηγορία του δυνατότητες ρυμούλκησης και ωφέλιμου φορτίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-02 13:00:51

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button