Υγεία

Πάνω από 25 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για το Ινστιτούτο Παστέρ

Νέους πόρους με στόχο την στήριξη του ερευνητικού έργου του Ινστιτούτου Παστέρ εξασφάλισε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Όπως ανέφερε η υφυπουργός Ανάπτυξης, Ζωή Ράπτη, στη χθεσινή επίσκεψή της στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, το υπουργείο εξασφάλισε πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης άνω των 25 εκατομμυρίων ευρώ τόσο για την προμήθεια εξοπλισμού, όσο και για την κατασκευή νέου κτηρίου, όπου ουσιαστικά κατευθύνεται και λειτουργεί η βασική έρευνα, αλλά και η παραγωγή των δραστηριοτήτων του.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ (ΕΙΠ) λειτουργεί στη χώρα μας από το 1920 και είναι μέλος του διεθνούς δικτύου των Ινστιτούτων Παστέρ. Αποτελεί ένα σύγχρονο Ερευνητικό Κέντρο, ΝΠΙΔ, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και εποπτεύεται από το υπουργείο Ανάπτυξης για θέματα Έρευνας και το υπουργείο Υγείας για θέματα Δημόσιας Υγείας. Συγκεκριμένα, ασχολείται με την έρευνα, την ανάπτυξη, την παραγωγή και την προμήθεια εμβολίων. Οι πόροι του προέρχονται από την κρατική επιχορήγηση, από ανταγωνιστικές χρηματοδοτήσεις ερευνητικών έργων και προγραμμάτων και από ίδια έσοδα, προερχόμενα από τις οικονομικές δραστηριότητες του Τμήματος Διάγνωσης και της Μονάδας Εμβολίων. Μάλιστα, το χρονικό διάστημα 2020-2024 υλοποίησε συνολικά 89 ερευνητικά προγράμματα, που χρηματοδοτήθηκαν από εθνικούς, διεθνείς και ιδιωτικούς πόρους συνολικού ύψους 40,5 εκατ. ευρώ.

Η υφυπουργός επισκέφτηκε το Παστέρ, συνοδευόμενη από τον γενικό γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας Τάσο Γαϊτάνη και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. καθηγητή Γεώργιο Χρούσο και την αντιπρόεδρο Ευδοκία Καραγκούνη για το σημαντικό ερευνητικό έργο που γίνεται στα εργαστήρια του.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-02 11:41:17

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button