Πολιτική

Μαρινάκης για εξελίξεις στην Μέση Ανατολή: Στόχος μας η αποκλιμάκωση στην περιοχή

Η Ελλάδα έχει ισόρροπη εξωτερική πολιτική και στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η αποκλιμάκωση, τόνισε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναφερόμενος στις εξελίξεις στην περιοχή.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ, καταδικάζει την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, σημειώνοντας ότι συνιστά μια επικίνδυνη κλιμάκωση.

Σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε ετοιμότητα και για αυτό θα συνεδριάσει και σήμερα εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ, λέγοντας παράλληλα, ότι υπάρχει έτοιμο σχέδιο εκκένωσης Ελλήνων από τις πληγείσες περιοχές. Διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτή την στιγμή, δεν υπάρχει αίτημα για βοήθεια σε εκκένωση, αλλά αν υπάρξει, θα παρουσιαστεί αυτό σήμερα.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αύξησης των μεταναστευτικών ροών, σημείωσε ότι δεν υπάρχει επί του παρόντος κίνδυνος, αλλά σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα πρέπει να είναι σε ακόμη μεγαλύτερη ετοιμότητα. «Η επιτυχής διαχείριση άλλων κρίσεων μας δείχνει το δρόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα και συνεργάζονται, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα, θα παραμείνει ασφαλέστερη χώρα σε σύγκριση με άλλες της περιοχής.

Όσο αφορά τα ελληνοτουρκικά, ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε ότι το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει μπει σε διαδικασία διαλόγου, δεν σημαίνει ότι συμφωνεί με την Τουρκική κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι μια από τις βασικές διαφορές, είναι και στα θέματα της Μέσης Ανατολής, όπου καταγράφεται ξεκάθαρη η διαφωνία με την Τουρκία, ως προς το τι είναι η Χαμάς.

Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν καθορίζει την εξωτερική πολιτική της με βάση τις τοποθετήσεις άλλης χώρας.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-02 12:20:53

Back to top button