Auto

Kia Tasman: Έρχεται το δυναμικό pickup των Κορεατών

Με τη Hyundai να διαθέτει το Santa Cruz, η Kia θα μπορούσε να το είχε αντιγράψει, χωρίς να μπει στη διαδικασία ιδέας, σχεδίασης, κατασκευής και υψηλού κόστους. Ωστόσο, το έπραξε και είναι έτοιμη να παρουσιάσει ένα ολοκαίνουργιο, δικό της pickup.

Το οποίο δε θα μοιάζει στα μηχανικά του μέρη με το Santa Cruz, ενώ η αρχιτεκτονική κατασκευής θα είναι body-on-frame. Το νέο teaser βίντεο της Kia αποκαλύπτει περισσότερα σχετικά με το νέο, δυναμικό μοντέλο, δείχνοντάς το να διασχίζει την έρημο Al Qudra των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σύμφωνα με την Kia, έχουν πραγματοποιηθεί 1.777 διαφορετικές δοκιμές και πάνω από 18.000 συνολικά με το Tasman.

Αναφορικά με το σύστημα πρόωσης, θα αποτελείται από έναν turbo diesel με χωρητικότητα 2,2 λίτρα, ίδιος με εκείνον του Sorento. Από άλλα στοιχεία που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναμένεται να υπάρξει τόσο δικίνητη όσο και τετρακίνητη έκδοση.

Ταυτόχρονα, το μέγιστο φορτίο θα φτάνει τον έναν τόνο και η δυνατότητα ρυμούλκησης τους 3,5 τόνους.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες του αυτοκινητικού Τύπου της Κορέας αναφέρουν ότι το Kia Tasman θα κατασκευάζεται στην Νότια Κορέα και θα λανσαριστεί σε αγορές της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Αυστραλίας.

Βάσει όσων έχουν γνωστοποιηθεί, η παγκόσμια παρουσίαση θα γίνει στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Τζέντα, που γίνεται μεταξύ 29 Οκτωβρίου και 2 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζουμε, ότι το Tasman δε θα είναι το πρώτο pickup της Kia, αφού στην Κορέα διατίθεται από το 1980 μέχρι και σήμερα το Bongo, το οποίο από το 2005 διανύει την 4η γενιά του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-02 09:45:11

Back to top button