Κόσμος

Παιδάκι παρακαλούσε για λίγο ψωμί πριν πεθάνει από ασιτία

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν τα βίντεο που παρουσιάστηκαν στην δίκη για τον θάνατο του 4χρονου Μπέντζαμιν Κερβέρα στις ΗΠΑ, που ο πατέρας και η μητριά του τον άφησαν να πεθάνει από ασιτία.

Όπως φαίνεται σε πλάνα που τραβήχτηκαν λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, στις 17 Αυγούστου 2021, το μικρό αγόρι παρακαλούσε τον πατέρα του να του δώσει λίγο ψωμί.

«Μπαμπά, μπαμπά, μπορώ να έχω ένα κομμάτι ψωμί;» ακούγεται να λέει φοβισμένο με το κανάλι KSAT, να μεταδίδει πως το άτυχο παιδί παρακαλούσε για ώρα τον πατέρα του να του δώσει έστω λίγο ψωμί, νερό ή γάλα.

Δείτε το βίντεο:

 

Το συγκλονιστικό βίντεο καθώς και άλλα περίπου 30 που παρουσιάστηκαν στη δίκη, προήλθαν από το κινητό της μητριάς του και από κάμερες ασφαλείας.

Σε κάποια από αυτά φαίνεται το μικρό αγόρι να ψάχνει μέσα στη νύχτα σε ντουλάπια και το ψυγείο για τροφή ενώ σε άλλο βίντεο ο 4χρονος είναι εμφανώς χτυπημένος.

Σε φωτογραφίες που κατέθεσε ιατροδικαστής είπε ότι τα τραύματα στο κορμί του αγοριού δεν προήλθαν από τις προσπάθειες του πατέρα του να του κάνει ανάνηψη.

 

Όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο ο 31χρονος Μπράντον Κερβέρα, ο οποίος αντιμετωπίζει την ποινή των ισοβίων, είχε κλειδώσει τα ντουλάπια για να είναι πιο δύσκολο στο αγόρι να βρει φαγητό.

Σε ένα από τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει με την πρώην σύζυγό του, ο 31χρονος της έγραψε για τον 4χρονο «δεν χρειάζεται να φάει δείπνο» ενώ σε άλλο της είπε να του δώσει μόνο ψωμί αφού εκείνη του είχε μεταφέρει τις δραματικές παρακλήσεις του αγοριού.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι του 31χρονου υποστηρίζουν ότι είναι εσφαλμένη η αναφορά σε ασιτία ως αιτία θανάτου του παιδιού κατηγορώντας την εισαγγελία για προσπάθεια παραπλάνησης.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-02 09:14:43

Back to top button