Ελλάδα

Κικίλιας: «Πολύ δύσκολη η φωτιά στην Κορινθία» – Εγιναν στάχτη 50.000 στρέμματα

«Αντιμετωπίζουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην Κορινθία. Δεν είναι η πρώτη φορά που δοκιμαζόμαστε στην Πελοπόννησο», επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη και ενώ η φωτιά στη Κορινθία καίει για τρίτη ημέρα.

Ο κ. Κικίλιας έδωσε έμφαση στο ανάγλυφο των περιοχών αυτών που χαρακτηρίζονται, όπως είπε, από πολύ μεγάλες χαράδρες, ρέματα, χούνες, γκρεμούς και πολύ ψηλές βουνοκορφές, γεγονός που δημιουργεί δυσκολίες στην προσέγγισή τους.

Όπως είπε ο υπουργός τα προβλήματά εντοπίζονταν στην περιοχή μεταξύ Σοφιανά και Σπαρταναίικα νοτιοδυτικά της πυρκαγιάς, ενώ το δεύτερο κομμάτι που απασχολεί τις πυροσβεστικές δυνάμεις είναι στα Σοφιανά προς Ξανθοχώρι και Πελλήνη, νοτιοανατολικά δηλαδή της πυρκαγιάς και το τρίτο στο οροπέδιο, που από την μια πλευρά είναι η Ευρωστίνη και από την άλλη πλευρά το Μαύρο Όρος.

Ερωτηθείς για το μέγεθος της καταστροφής ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι η πρώτη αποτύπωση κάνει λόγο για 40-50.000 στρέμματα. «Νομίζουμε ότι έχουμε μπορέσει να προστατεύσουμε το πολύ μεγάλο κομμάτι των περιουσιών των συμπολιτών μας μέχρι τώρα» σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Οι φλόγες της φωτιάς, που ξεκίνησε από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας, την περασμένη Κυριακή, έφτασαν μέχρι την παραλία στο Δερβένι, το βράδυ της Δευτέρας, με απόκοσμες εικόνες (όπως η παρακάτω) να καταγράφουν την πύρινη λαίλαπα να έχει φτάσει κοντά στη θάλασσα.

Υπενθυμίζεται ότι δύο άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από την Αστυνομία. Την προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο σοροί βρέθηκαν έξω από το χωριό Ελληνικό, πλησίον της κατασκήνωσης Χαρούμενων Αγωνιστών.

Η διαδικασία για την ταυτοποίησή τους δεν έχει ολοκληρωθεί και είναι σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί αν ανήκουν στους δύο άνδρες, 35 και 40 ετών, που είναι οι μοναδικοί αγνοούμενοι, από αργά το βράδυ της Κυριακής στην ευρύτερη περιοχή των Ανω Πιτσών Κορινθίας.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-01 19:13:45

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button