Αθλητικά

Λανουά: «Σωστό το πέναλτι της ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό – Έπρεπε να δοθεί κόκκινη στον Ατρόμητο απέναντι στον Ολυμπιακό»

Ο Στεφάν Λανουά προχώρησε στην καθιερωμένη ανάλυση των φάσεων της 6ης αγωνιστικής της Super League, με τον αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ να υποστηρίζει ότι σωστά δόθηκε πέναλτι στην ΑΕΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό, ενώ ανέφερε ότι έπρεπε να αποβληθεί παίκτης του Ατρομήτου στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Μετά το τέλος της 6ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Super League, ο Στεφάν Λανουά ανέλυσε μέσω video τις διαιτητικές αποφάσεις των παιχνιδιών, με τον Γάλλο να παίρνει θέση για τις αμφισβητούμενες φάσεις των αγώνων.

Για το χέρι στο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός:

Μετά από σέντρα ο παίκτης αμύνεται με το αριστερό του χέρι σε οριζόντια θέση. Μετά από σέντρα ο παίκτης αμύνεται με το αριστερό του χέρι σε οριζόντια θέση, παίρνοντας το ρίσκο να αγγίξει την μπάλα. Πέναλτι. Το χέρι είναι μακριά από το σώμα, πάνω από τον ώμο. Αφύσικη κίνηση του αμυνόμενου. Παρέμβαση του VAR αν ο διαιτητής δεν καταλόγιζε το πέναλτι.

Για τον έλεγχο για κόκκινη στον Μπρόρσον στο Ολυμπιακός – Ατρόμητος:

Σε αυτή την περίπτωση ο παίκτης διακινδυνεύει την ασφάλεια του αντιπάλου, με προβολή απί πίσω. Με μεγάλη ένταση. Γυρνώντας τον αστράγαλο του με το αριστερό του γόνατο. Περιμένουμε παρέμβαση του VAR (όπως και έγινε) και κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο φάουλ.

Για το πέναλτι που πήρε ο Λεβαδειακός κόντρα στον Αστέρα Tρίπολης:

Μετά από σέντρα ο επιτιθέμενος παίρνει την κεφαλιά και ένας αμυνόμενος που βρισκόταν πολύ κοντά, ακουμπάει την μπάλα με το αριστερό του χέρι. Κανένα πέναλτι. Το χέρι είναι κοντά στο σώμα. Η κίνηση του αμυνόμενου είναι φυσική.

Για το Λαμία – Πανσερραϊκός και το σφύριγμα του διαιτητή πριν ο παίκτης των γηπεδούχων στείλει την μπάλα στα δίχτυα:

Σε αυτή την περίπτωση ο τερματοφύλακας χάνει τον έλεγχο της μπάλας στον αέρα, χωρίς καμία παρέμβαση των επιτιθέμενων. Ο διαιτητής θα έπρεπε να αφήσει το παιχνίδι αν συνεχιστεί και μετά την επίτευξη του τέρματος να σφυρίξει αν θεωρεί ότι υπήρχε φάουλ στον τερματοφύλακα. Με αυτό τον τρόπο δίνει τη δυνατότητα στο VAR να παρέμβει. Σε αυτή την περίπτωση το τέρμα έπρεπε να κατακυρωθεί.

 

To άρθρο Λανουά: «Σωστό το πέναλτι της ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό – Έπρεπε να δοθεί κόκκινη στον Ατρόμητο απέναντι στον Ολυμπιακό» δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-01 18:50:50

Back to top button