Πολιτική

Γεραπετρίτης από Βερολίνο: Είναι σημαντικό να παραμείνει η Ευρώπη πόλος σταθερότητας

Στο Βερολίνο βρίσκεται σήμερα Τρίτη (1/10), ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, για να συμμετάσχει στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Η συνάντηση αυτή στοχεύει στην προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας, η οποία πρόκειται να λάβει χώρα, στις 14 Οκτωβρίου 2024, στο Βερολίνο.

«Συγκεντρωθήκαμε εδώ, στο Βερολίνο, για να συζητήσουμε για την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι σημαντικό τα Δυτικά Βαλκάνια να παραμείνουν σε πορεία προς την ευρωπαϊκή τους προοπτική» τόνισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την άφιξή του στη Σύνοδο και συνέχισε: «Είναι, δε, σημαντικό να δώσουμε όραμα στους λαούς των Δυτικών Βαλκανίων, προκειμένου να επιταχυνθεί αυτή η διαδικασία, που ξεκίνησε με μια ελληνική πρωτοβουλία πριν από 21 χρόνια, στη Θεσσαλονίκη, την οποία προφανώς στηρίζουμε πλήρως».

«Τα Δυτικά Βαλκάνια οφείλουν να εκπληρώσουν τα κριτήρια που έχουν τεθεί, ιδίως την πλήρη υιοθέτηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου και του Διεθνούς Δικαίου. Είναι πολύ σημαντικό, είναι ζωτικής σημασίας, για την Ευρωπαϊκή Ένωση, εν μέσω δύο πολέμων και τεράστιων προκλήσεων στην περιοχή μας και ευρύτερα στον πλανήτη, να παραμείνει πόλος σταθερότητας. Και η σταθερότητα επέρχεται με με τη διεύρυνση.»




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-01 17:14:03

Back to top button