Οικονομία

Ελληνικός Χρυσός: Προσφέρει υποτροφία σε μεταπτυχιακή φοιτήτρια για σπουδές στον Καναδά

Η Ελληνικός Χρυσός, βασικός χορηγός του Προγράμματος Υποτροφιών της The Hellenic Initiative (THI) Canada, στηρίζει μέσω υποτροφίας ύψους 10.000 ευρώ, την ακαδημαϊκή πορεία της Αρτέμιδος Μπαλαφούτη, μιας διακεκριμένης φοιτήτριας που παρακολουθεί το μεταπτυχιακό της στη Μηχανική Μεταλλείων (Mining Engineering) στο Πανεπιστήμιο British Columbia του Καναδά.

Η υποτροφία υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της Ελληνικός Χρυσός και αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της εταιρείας για ενδυνάμωση της γυναικείας παρουσίας στον μεταλλευτικό κλάδο και επιβράβευση της αριστείας με τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε υψηλού επιπέδου εκπαίδευση. Μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία, η εταιρεία στοχεύει να στηρίξει την Αρτέμιδα στην επιδίωξη ανώτερων σπουδών στη Μηχανική Μεταλλείων, βοηθώντας την να αποκτήσει γνώσεις και εξειδίκευση που θα της επιτρέψουν να επιστρέψει και να εργαστεί στην Ελλάδα.

Η συνεργασία της Ελληνικός Χρυσός με την THI Canada αποτελεί συνέχεια του επιτυχημένου προγράμματος υποτροφιών, που ξεκίνησε να υλοποιεί η εταιρεία το 2022 επιτρέποντας τη φοίτηση μιας αριστούχας μαθήτριας λυκείου από την Αρναία Χαλκιδικής στο «Κολέγιο Ανατόλια».

Σημειώνεται ότι, το Πρόγραμμα Υποτροφιών της THI Canada δημιουργήθηκε για να παρέχει οικονομική βοήθεια σε Έλληνες που επιθυμούν να πραγματοποιούν μεταπτυχιακές σπουδές στον Καναδά. Για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, επιλέχθηκαν τέσσερις υποψήφιοι, ο καθένας από τους οποίους επέδειξε ακαδημαϊκή αριστεία, ισχυρό όραμα για το μέλλον και δέσμευση να συμβάλλει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Ελλάδας. Μεταξύ αυτών είναι και η Άρτεμις Μπαλαφούτη, της οποίας το πάθος για την ανάπτυξη της μεταλλευτικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, ευθυγραμμίζεται πλήρως με την αποστολή της Ελληνικός Χρυσός για βιώσιμη ανάπτυξη και καινοτομία στον μεταλλευτικό κλάδο.

Ο Χρήστος Μπαλάσκας, Vice President, Commercial, Growth and External Relations της Eldorado Gold στην Ελλάδα, δήλωσε σχετικά: «Στην Ελληνικός Χρυσός, πιστεύουμε στη δύναμη της εκπαίδευσης και στο να επενδύουμε στο μέλλον. Υποστηρίζοντας το Πρόγραμμα Υποτροφιών της THI Canada, είμαστε υπερήφανοι που συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη της επόμενης γενιάς επαγγελματιών, όπως η Άρτεμις Μπαλαφούτη, που θα συμβάλλει στο μέλλον του ελληνικού μεταλλευτικού κλάδου».

Από την πλευρά του, ο Robert Peck, πρώην πρεσβευτής του Καναδά στην Ελλάδα, και Επίτιμος Διευθυντής της THI Canada, σημείωσε: «Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες στην Ελληνικός Χρυσός για τη γενναιόδωρη υποστήριξή της. Αυτή η συνεργασία δεν ενισχύει μόνο το πρόγραμμα υποτροφιών μας, αλλά παρέχει επίσης σημαντικούς πόρους σε φοιτητές όπως η Άρτεμις Μπαλαφούτη, για να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και τελικά να προσφέρουν στην Ελλάδα με σημαντικούς τρόπους».

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-01 15:37:32

Back to top button