Auto

Η κλοπή προβολέων έγινε μόδα

Οι κλοπες αυτοκινήτων περνάνε διάφορες φάσεις ανά περιόδους. Εκτός από την κλοπή ολόκληρου του αυτοκινήτου, υπάρχουν εποχές που οι κλέφτες προτιμούν τα σήματα, άλλες που… δημοφιλείς είναι οι καταλύτες και άλλες οι τροχοί.

Αυτήν την περίοδο φαίνεται ότι είναι η εποχή των προβολέων, ιδιαίτερα στα πολυτελή μοντέλα. Η αλήθεια είναι ότι η τεχνολογία τους τα τελευταία χρόνια έχει ξεφύγει καθώς υπάρχουν προβολείς Matrix LED με ενεργητική λειτουργία και πολλούς αισθητήρες έξυπνης λειτουργίας. Όπως είναι λογικό, το κόστος έχει εκτοξευτεί με φώτα όπως αυτά της BMW Σειρά 4 να κοστίζουν σχεδόν 2.500 ευρώ ή ενός Audi Q7 να φτάνουν τις 4.000 ευρώ.



Έτσι λοιπόν οι κλέφτες προτιμούν να πάρουν έναν προβολέα με εύκολο και γρήγορο τρόπο, χωρίς να διακινδυνεύουν ιδιαίτερα να πιαστούν. Επιπλέον, έχουν το πλεονέκτημα να τον πουλήσουν πιο εύκολα σε κάποιο τοπικό κατάστημα ανταλλακτικών ή ακόμα και στο διαδίκτυο.



Η αύξηση των κλοπών σε εξαρτήματα αυτοκινήτων είναι σημαντική. Μάλιστα μια έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία έδειξε ότι μέσα σε ένα δίμηνο είχαμε 2% περισσότερες περιπτώσεις, ενώ μόνο το πρώτο μισό του 2024 έχουν εξαρθρωθεί από την αστυνομία 37 παράνομα γκαράζ υποδοχής κλοπιμαίων.



Αν λοιπόν μια μέρα βρείτε το αυτοκίνητό σας… μονόφθαλμο, μην ανησυχείτε – μόδα είναι και θα περάσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-01 15:00:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button