Ελλάδα

Σε Σοφιανά, Σπατανέϊκα, Ψαθοχώρι, Ευρωστίνα και Μαύρο Όρος η μάχη με τη λαίλαπα στην Κορινθία – «Σοβαρή και κρίσιμη η κατάσταση» λέει ο Κικίλιας

Μαίνεται η μάχη με την πύρινη λαίλαπα στην Κορινθία, όπου το μεσημέρι της Τρίτης (01.10.24) η φωτιά κατακαίει σε πολλά μέτωπα για τρίτο 24ωρο.

Αυτή την ώρα τα μέτωπα της φωτιάς σε Σοφιανά, Σπατανέϊκα, Ψαθοχώρι, Ευρωστίνα και Μαύρο Όρος είναι τα πιο δύσκολα, όπως δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την πυρκαγιά στην Κορινθία το μεσημέρι της Τρίτης.

«Αντιμετωπίζουμε μία πολύ δύσκολη κατάσταση με τη φωτιά στην Κορινθία, δεν είναι η πρώτη φορά που δοκιμαζόμαστε στην Πελοπόννησο», τόνισε ο υπουργός. 

Και συνέχισε: «Στην έναρξη της φωτιάς κι ενώ το περιπολικό έφτασε αμέσως, δεν μπόρεσε να περάσει από το χωματινό δρόμο». 

Ο κ. Κικίλιας συνέστησε «ψυχραιμία, υπομονή κα σκληρή δουλειά» και είπε πως το μεσημέρι θα έρθουν 2 Canadair από Ιταλία και Ουκρανία, ενώ ήδη επιχειρούν 406 πυροσβέστες και 16 ομάδες δασοκομάντος στα πύρινα μέτωπα. 

Επεσήμανε ότι η κατάσταση είναι σοβαρή και ενέχει κρισιμότητα. 

 

 

To άρθρο Σε Σοφιανά, Σπατανέϊκα, Ψαθοχώρι, Ευρωστίνα και Μαύρο Όρος η μάχη με τη λαίλαπα στην Κορινθία – «Σοβαρή και κρίσιμη η κατάσταση» λέει ο Κικίλιας δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-01 14:20:06

Back to top button