Κόσμος

Η κόρη του Ρούντι Τζουλιάνι ψηφίζει Χάρις: «Ο Τραμπ κατέστρεψε την οικογένειά μας»

Η κόρη του Ρούντι Τζουλιάνι είπε ότι ήταν «εξαιρετικά οδυνηρό» να βλέπει τη ζωή του πατέρα της να «διαλύεται» αφότου έγινε προσωπικός δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ. Οντως η πτώση του Τζουλιάνι είναι εκκωφαντική. Στις αρχές του αιώνα, ως δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ήταν ένας αμερικανός ήρωας –εκείνος που πρώτος ύψωσε το ανάστημά του για να επουλώσει η πόλη του, και μαζί της η Αμερική ολόκληρη, το τραύμα από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Τώρα είναι ένας παρίας της αμερικανικής πολιτικής σκηνής.

Τα τελευταία χρόνια ο Ρούντι Τζουλιάνι έχει γίνει περισσότερο γνωστός ως ένας αθεράπευτος τραμπικός, εκ των πρωταγωνιστών εκείνης της φαιδρής περιόδου που ο Τραμπ αμφισβητούσε και ήθελε να ανατρέψει το εις βάρος του αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου του 2020. Οπως σημείωσαν, εξάλλου, οι λονδρέζικοι Times, ο Τζουλιάνι είναι πλέον αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις στις ΗΠΑ, καθώς προώθησε ο ίδιος αβάσιμους ισχυρισμούς για μεγάλης κλίμακας νοθεία στις εκλογές του 2020 και βρίσκεται στα πρόθυρα οικονομικής καταστροφής, αφότου ένα δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 148 εκατ. δολαρίων πέρυσι σε δύο πρώην εργαζόμενους στις εκλογές, από την Τζόρτζια, που τον μήνυσαν για συκοφαντική δυσφήμηση.

Την περασμένη εβδομάδα o Τζουλιάνι, 80 ετών, προσωπικός νομικός σύμβουλος του Τραμπ και φανατικός υπέρμαχος της υποψηφιότητας του τελευταίου για την προεδρία των ΗΠΑ, έχασε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στην Ουάσιγκτον, μήνες αφότου συνέβη το ίδιο στη Νέα Υόρκη.

Η 35χρονη Καρολάιν Τζουλιάνι είπε ότι η πτώση του πατέρα της από «δυσθεώρητα ύψη» στα «τάρταρα» ήταν μια υπενθύμιση του «καταστροφικού ίχνους» που άφησε πίσω του ο Τραμπ. Η Καρολάιν προέτρεψε τους ψηφοφόρους να καταψηφίσουν τον πρώην πρόεδρο στις κάλπες τον ερχόμενο Νοέμβριο.

«Το να βλέπω τη ζωή του μπαμπά μου να καταρρέει από τότε που ένωσε τις δυνάμεις του με τον Τραμπ ήταν εξαιρετικά οδυνηρό, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και επειδή η πτώση του συνδέεται με μια σκοτεινή δύναμη που απειλεί να καταστρέψει ξανά την Αμερική», έγραψε η ίδια στο Vanity Fair τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου.

«Σας το λέω, ο Τραμπ καταστρέφει ό,τι αγγίζει. Το είδα να συμβαίνει στην οικογένειά μου. Μην το αφήσετε να συμβεί στη δική σας ή στη χώρα μας. Η Κάμαλα Χάρις θα μας οδηγήσει σε ένα πιο λαμπρό μέλλον, αλλά μόνο αν ενωθούμε πίσω της».

Η Κάρολαϊν Τζουλιάνι είχε υποστηρίξει τον Τζο Μπάιντεν και την Κάμαλα Χάρις και στις εκλογές του 2020. Είχε και τότε γράψει άρθρο στο VF με τίτλο «O Ρούντι Τζουλιάνι είναι ο πατέρας μου – σας παρακαλώ ψηφίστε τον Τζο Μπάιντεν και την Κάμαλα Χάρις».

Ο 80χρονος Τζουλιάνι διετέλεσε δήμαρχος της Νέας Υόρκης από το 1994 έως το 2001 και πιστώθηκε ευρέως τη μείωση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση της οικονομίας της πόλης. Πήρε πολλά εύσημα, επίσης, για την ηγεσία του στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Το 2016, ανακοίνωσε την υποστήριξή του στον Τραμπ στις προεδρικές εκλογές και δύο χρόνια αργότερα εντάχθηκε στη νομική ομάδα του. Οταν το αποκάλυψε στην κόρη του, εκείνη είπε ότι «έκλαψε» για αρκετά λεπτά, πριν περάσει τις επόμενες τρεις ώρες προσπαθώντας να τον αποτρέψει.

Η Καρολάιν έγραψε: «Εξέφρασα όλες τις ανησυχίες μου για τον ανοιχτό ρατσισμό του Τραμπ, τον αχαλίνωτο μισογυνισμό του και την παντελή έλλειψη ενσυναίσθησης. Είπα, μάλιστα, στον μπαμπά μου ότι ένιωθα ήδη ντροπή για το επίθετό μου όποτε έβλεπα πρωτοσέλιδα που τον συνέδεαν με τον Τραμπ».

Ο Τζουλιάνι εργάστηκε για να απαλλάξει τον Τραμπ από την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα για τη ρωσική παρέμβαση στις εκλογές του 2016. Αργότερα, προέτρεψε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να ερευνήσει μια εταιρεία πετρελαίου που συνδεόταν με τον Χάντερ Μπάιντεν, τον γιο του Τζο Μπάιντεν, τότε εκλογικού αντιπάλου του Τραμπ.

Μετά τις εκλογές του 2020, ο Τζουλιάνι έδωσε μια συνέντευξη Τύπου στη Φιλαδέλφεια και μίλησε για την αμφισβήτηση της καταμέτρησης ψήφων στην Πενσιλβάνια. Σύμφωνα με τους Times, η τελευταία αναφερόμενη εμπλοκή του σε νομικές υποθέσεις του Τραμπ ήταν τον Φεβρουάριο του 2021.

Η Καρολάιν, η οποία περιέγραψε τη σχέση της με τον πατέρα της ως «περίπλοκη», είπε ότι το κομμάτι στο Vanity Fair ήταν «το πιο δύσκολο κείμενο που έχω γράψει ποτέ». Ωστόσο, πρόσθεσε: «Αυτή η στιγμή και αυτές οι εκλογές είναι πολύ μεγαλύτερες από οποιονδήποτε από εμάς».

Ελπίζοντας να γίνει κάποια ημέρα μητέρα, είπε ότι οφείλει να υποστηρίξει ένα μέλλον στο οποίο αξίζει να φέρεις παιδιά, «γι’ αυτό εκφράζω την ανυποχώρητη υποστήριξή μου στην Κάμαλα Χάρις και τον Τιμ Γουόλζ». Ο Τραμπ, είπε, «θα είναι πολύ πιο σκληρός τη δεύτερη φορά και δεν βλέπω πώς μπορεί ο κόσμος μας να επιβιώσει από αυτό».

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-01 12:30:06

Back to top button