Auto

Ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει όμως και τα… AirPods

Σε μια πολύκροτη κλοπή στο Waterbury του Κονέκτικατ, δύο νεαροί έκλεψαν μια Ferrari αξίας περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ στις 16 Σεπτεμβρίου, για να τους ξεγελάσει μια συσκευή Apple που είχαν παραβλέψει.

Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είχε αφήσει μέσα τα AirPods του και χάρη στο δίκτυο Find My της Apple, η συσκευή εντοπίστηκε μέσω της εφαρμογής, οδηγώντας την αστυνομία στη Ferrari.

Παρόλο που ο κλέφτης αρχικά διέφυγε, η τεχνολογία ήρθε για άλλη μια φορά να κάνει το θαύμα της, όταν εγκατέλειψε το iPhone του στον τόπο του εγκλήματος.

Με αυτό το βασικό στοιχείο, η αστυνομία αναγνώρισε τον 22χρονο ύποπτο και αργότερα τον συνέλαβε μαζί με έναν 19χρονο συνεργό του, αφού προσπάθησαν να κλέψουν ένα άλλο όχημα, ένα Acura του 2023.

Και τα δύο άτομα ήταν κατ’ εξακολούθηση παραβάτες και τώρα αντιμετωπίζουν πολλαπλές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της κλοπής αυτοκινήτων.

Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει την αυξανόμενη αξία των συσκευών εντοπισμού της Apple, όπως τα AirPods και τα AirTags, στην ανάκτηση οχημάτων.

Τα AirTags, τα οποία χρησιμοποιούν τα κοντινά iPhone για να μεταδώσουν τη θέση τους, είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τον εντοπισμό κλεμμένης περιουσίας.

Η αστυνομία συνιστά τώρα στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να κρύβουν AirTags στα οχήματά τους ως πρόσθετο αποτρεπτικό μέσο κλοπής.

Η προσιτή τιμή και η αποτελεσματικότητα των συσκευών της Apple τις έχουν καταστήσει απαραίτητες συσκευές για την εξασφάλιση προσωπικών αντικειμένων, ιδίως πολύτιμων οχημάτων όπως η κλεμμένη Ferrari.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-01 13:00:54

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button