Πολιτική

Ποιος στηρίζει ποιον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Την Πέμπτη η υποψηφιότητα Κασσελάκη

Την Πέμπτη, κατά πάσα πιθανότητα, μέσω βίντεο θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ο Στέφανος Κασσελάκης.

Την ίδια ημέρα, εξάλλου, θα παραχωρήσει συνέντευξη στο «Ενώπιος Ενωπίω», στον Νίκο Χατζηνικολάου για λογαριασμό του ΑΝΤ1.

Ο καθαιρεθείς πρόεδρος, μάλιστα, αναφέρει σε συνομιλητές του πως επιθυμία του είναι να μην παραχωρήσει πολλές συνεντεύξεις μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές, προτιμώντας την αδιαμεσολάβητη επαφή του με τη βάση.

Συνεργάτες του, εξάλλου, μας διαψεύδουν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία θα βρίσκεται στις ΗΠΑ από τις 5 μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, ενώ σημειώνουν με νόημα πως από τη χθεσινή (30/09) δημοσκόπηση της Opinion Poll ανοίγεται περιθώριο εκλογής Κασσελάκη από τον πρώτο γύρο.

Ο ίδιος, εξάλλου, έχει ήδη προγραμματίσει διάφορες δραστηριότητες, και ιδιωτικές, στη χώρα μας για το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Κασσελάκης, έτσι κι αλλιώς, θα βρεθεί απόψε στη Σαλαμίνα για να συνομιλήσει με τοπικά μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο των στοχευμένων δημόσιων εμφανίσεών του το τελευταίο χρονικό διάστημα που λειτουργούν κι ως προαναγγελίες της υποψηφιότητάς του.

Η ανθρωπογεωγραφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Στο μεταξύ, σήμερα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα για να γίνει ο προγραμματισμός ενόψει της έναρξης της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με ομιλία του επικεφαλής της, Νίκου Παππά.

Σε σχέση, πάντως, με τις εσωκομματικές εκλογές έχει ενδιαφέρον το πώς διαμορφώνεται η ανθρωπογεωγραφία της Κ.Ο., από τη στιγμή μάλιστα που θα γίνει προσπάθεια τόσο από τον κ. Κασσελάκη όσο κι από τον Σωκράτη Φάμελλο να συγκεντρώσουν όσο το δυνατό περισσότερες υπογραφές μελών της.

Ως «μπετοναρισμένοι» υποστηρικτές του έκπτωτου προέδρου θα πρέπει να λογίζονται οι Έλενα Ακρίτα, Βαγγέλης Αποστολάκης, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιώτα Πούλου, Ραλλία Χρηστίδου, Κυριακή Μάλαμα, Γιώργος Γαβρήλος, Πέτρος Παππάς, Νίνα Κασιμάτη, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Γιάννης Σαρακιώτης και Ράνια Θρασκιά.

Μοναδικός υποστηρικτής του Παύλου Πολάκη στην Κ.Ο. λογίζεται ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Πόσες υπογραφές φαίνεται να συγκεντρώνει ο Σωκράτης Φάμελλος

Αν εκτιμήσουμε με μια σχετική βεβαιότητα ότι ο Αλέξης Τσίπρας κι ο Νίκος Παππάς δεν θα υπογράψουν, για ευνόητους λόγους ο καθένας τους, για καμία υποψηφιότητα ο κ. Φάμελλος (στις 13:00 θα επισκεφθεί το Σχολαρχείο Ζωγράφου σε εκδήλωση του δήμου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία) μπορεί να προσδοκά σε μάξιμουμ 19 υπογραφές.

Υπάρχουν, πάντως, βουλευτές που κινούνται σε ενδιάμεσες ζώνες και μπορούν να καταλήξουν σε οποιαδήποτε πλευρά ενώ κάποιοι, μάλιστα, ανάμεσά τους ονομάζονται κι «Ελβετοί» ακριβώς για την ουδετερότητά τους στο όνομα της ενότητας.

Συνεδριάζει ξανά η Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, επίσης, αναμένεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο όπου θεωρείται βέβαιο ότι θα επανακατατεθεί η τροπολογία ώστε η εκλογή της να μην πραγματοποιηθεί παραλλήλως με τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 24 Νοεμβρίου, αλλά στις 19 Ιανουαρίου ή ακόμα και την άνοιξη.

Οι κασσελακικοί επιμένουν ότι μετάθεση της σχετικής ψηφοφορίας θα είναι αντικαταστατική, υποστηρίζοντας με νόημα πως η τελική απόφαση θα ληφθεί από το συνέδριο, με τους «100», αλλά και την πλευρά Πολάκη να τη προκρίνουν στο όνομα της μείωσης των εσωκομματικών εντάσεων.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-01 07:09:22

Back to top button