Auto

Ποια αφρικανική χώρα απέκτησε 50 περιπολικά VW Golf GTI;

Ο στόλος των περιπολικών της Νότιας Αφρικής δεν έχει την ευρωστία του Ντουμπάι με εξωτικά οχήματα που κοστίζουν εκατομμύρια. Επίσης, δεν χρησιμοποιεί Lamborghini όπως οι Ιταλοί για τη μεταφορά ανθρώπινων οργάνων. Προτάσσει όμως την ποσότητα κι ένα μεμονωμένο τμήμα μόλις παρέλαβε 50 Volkswagen Golf GTI.

Η Μητροπολιτική Αστυνομική Υπηρεσία του Durban εμπλουτίστηκε πρόσφατα με 50 ολοκαίνουργια μοντέλα. Κοιτώντας τους προβολείς, καταλαβαίνουμε ότι τα Golf GTI βασίζονται στην προηγούμενη έκδοση, πριν δηλαδή από το πρόσφατο facelift. Λογικό, θα τα απέκτησαν σε χαμηλότερη τιμή. Οι πιο παρατηρητικοί μάλιστα θα ξεχωρίσουν ένα διαφορετικό μοντέλο που δεν μοιάζει με τα άλλα. Ούτε σε προδιαγραφές, ούτε σε απόχρωση. Ναι, ανάμεσα στα Golf έχει τρυπώσει κι ένα Polo, που δεν είναι καν GTI.

To Golf GTI συνδυάζει ό,τι χρειάζεται ένα περιπολικό: Επιδόσεις, άνεση στην καθημερινότητα και λογικό κόστος κίνησης

Λειτουργώντας στην 3η πολυπληθέστερη πόλη της χώρας, το τμήμα του Durban σκοπεύει να πραγματοποιήσει μετεκπαίδευση των οδηγών. Ώστε να είναι άρτια εκπαιδευμένοι πριν τους εμπιστευτεί τα γρήγορα γερμανικά μοντέλα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η ΕΛ.ΑΣ. έχει πλέον και μαύρη Porsche Cayenne

Η εγχώρια αστυνομική δύναμη έχει παράδοση στα Golf GTI. Τον Φεβρουάριο, η Μονάδα Διερεύνησης Εγκλημάτων, γνωστή με το παρατσούκλι τα «Γεράκια», παρέλαβε 22 μοντέλα. Πρόκειται για μια επίλεκτη υπηρεσία επιβολής του νόμου που ερευνά το οργανωμένο έγκλημα, το οικονομικό έγκλημα, τη διαφθορά κι άλλα σοβαρά αδικήματα.

Golf GTI

Η επιλογή του Golf GTI είναι λογική κι αναμενόμενη, αφού είναι ένα πρακτικό και σχετικά προσιτό μοντέλο, ενώ εξακολουθεί να προσφέρει καταιγιστικές επιδόσεις σε μια καταδίωξη. Είναι επίσης αρκετά άνετο για καθημερινή χρήση, χάρη στην ενδοτική ανάρτηση και το αυτόματο κιβώτιο. Στη Νότια Αφρική, το γερμανικό μοντέλο ξεκινά από τα €42.500 πριν προστεθεί ο επιπλέον εξοπλισμός που απαιτείται για να μετατραπεί σε περιπολικό. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πωλείται Autobianchi A112 Abarth, θωρακισμένο από μαφιόζο!

Η Νότια Αφρική αντιμετωπίζει πολύ υψηλή εγκληματικότητα. Πρόσφατα, η ντόπια SVI Engineering επέλεξε να θωρακίσει ένα VW Golf GTI για να διαφημίσει τις ικανότητές της. Ζυγίζει περίπου 340 kg περισσότερο από το εργοστασιακό μοντέλο, αλλά προσφέρει πρόσθετη ασφάλεια χάρη στον θωρακισμένο χάλυβα των 3,5 mm και το ελαφρύ βαλλιστικό γυαλί.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-30 15:51:20

Back to top button