Auto

Η BYD ανακαλεί σχεδόν 100.000 EV λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD ανακοίνωσε την ανάκληση σχεδόν 100.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων εξαιτίας κινδύνου πυρκαγιάς, που οφείλεται σε κατασκευαστικό πρόβλημα.

Σύμφωνα με την Κρατική Διοίκηση Εποπτείας Αγοράς της Κίνας (SAMR), η ανάκληση αφορά 96.714 αυτοκίνητα των μοντέλων Dolphin και Yuan Plus.

Η BYD υπέβαλε σχέδιο ανάκλησης στο κέντρο ανάκλησης ελαττωματικών προϊόντων της SAMR και η ανάκληση θα πραγματοποιηθεί από δύο επιχειρησιακές μονάδες της εταιρείας:

  • Η BYD Auto Industry Co., Ltd. θα ανακαλέσει 87.762 οχήματα Dolphin και Yuan Plus, που κατασκευάστηκαν μεταξύ 4 Φεβρουαρίου και 26 Δεκεμβρίου 2023.
  • Η BYD Auto Co., Ltd. θα ανακαλέσει 8.952 οχήματα Yuan Plus, που κατασκευάστηκαν από τις 2 Νοεμβρίου 2022 έως τις 19 Ιουνίου 2023.

Η ανάκληση αφορά αυτοκίνητα που παρουσιάζουν ελαττώματα στη μονάδα ελέγχου του συστήματος διεύθυνσης. Το πρόβλημα εντοπίζεται σε κάποιο κάλυμμα, το οποίο ενδέχεται να έρθει σε επαφή με τους πυκνωτές της πλακέτας του κυκλώματος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία μικρορωγμών στους πυκνωτές, οι οποίες, κατά τη διάρκεια της χρήσης του αυτοκινήτου, μπορεί να διευρυνθούν και να προκαλέσουν βραχυκύκλωμα, υπερθέρμανση ή ακόμη και πυρκαγιά, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών.

Για την επίλυση του προβλήματος, οι αντιπρόσωποι της BYD θα εγκαταστήσουν δωρεάν μονωτικά υλικά στους ελεγκτές των επηρεαζόμενων αυτοκινήτων, εξαλείφοντας τον κίνδυνο. Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που επηρεάζονται θα ενημερωθούν από την εταιρεία, με την BYD να έχει δημιουργήσει επίσης ειδική τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης πελατών για να βοηθήσει όσους επηρεάζονται από την ανάκληση.

Η ανάκληση αυτή αποτελεί τη μεγαλύτερη στην ιστορία της BYD, καθώς η εταιρεία σπανίως προχωρά σε τέτοιες κινήσεις. Τα μοντέλα Dolphin και Yuan Plus (γνωστό ως Atto 3 στις αγορές της Ευρώπης) είναι από τα πιο δημοφιλή της εταιρείας.

Πηγή: Reuters

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-30 15:34:49

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button