Auto

Το ολοκαίνουργιο MINI Aceman στην AUTO ATHINA 2024

Η τελευταία προσθήκη στην γκάμα της Mini δεν είναι άλλη από το Aceman, το οποίο παρουσιάστηκε τον περασμένο Απρίλιο. Σχεδιασμένο για να συνδυάζει άνεση, πρακτικότητα και ευελιξία, το ολοκαίνουργιο crossover της βρετανικής μάρκας θα παρευρεθεί σε λίγες μέρες στην AUTO ATHINA 2024, ώστε κάθε ενδιαφερόμενος να το ανακαλύψει τις λεπτομέρειές του.

Το νέο Aceman έρχεται να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στο Mini Cooper και το Mini Countryman, συνιστώντας μία επιλογή για εκείνους που θέλουν την ενδιάμεση λύση.



Με μήκος λίγο πάνω από τα 4 μέτρα (συγκεκριμένα 4,079), το ολοκαίνουργιο Aceman αναμένεται να ξεχωρίσει χάρη στον συνδυασμό των δύο «κόσμων» της Mini, όπως τους γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Αλλά πάντα με το χαρακτηριστικό στιλ, την κομψότητα και φυσικά τη σχεδίαση που κάνει τα μοντέλα της μάρκας να ξεχωρίζουν.

Το εσωτερικό του υιοθετεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία και την ποιότητα των τελευταίων μοντέλων της Mini, με μία ευρύχωρη καμπίνα, χάρη και στο μεταξόνιο των 2.606 χιλιοστών, με το πορτμπαγκάζ να φτάνει σε χωρητικότητα τα 300 λίτρα.

Οι επιβάτες απολαμβάνουν στο κέντρο του ταμπλό μία κομψή και στρογγυλή οθόνη αφής OLED με διάμετρο 9,44 ίντσες, μέσω της οποίας ρυθμίζονται οι περισσότερες λειτουργίες, πλην των βασικών, για τις οποίες υπάρχουν χαμηλότερα φυσικοί διακόπτες.

Ο νέος, έξυπνος προσωπικός βοηθός της Mini, «Spike», αναβαθμίζει την οδηγική εμπειρία, ενώ μια σειρά από Mini Experience Modes επιτρέπει στους οδηγούς να παραμετροποιήσουν τον τρόπο λειτουργίας του ηλεκτροκίνητου συστήματος τους με ευκολία.

Το Aceman αναμένεται να διατεθεί σε δύο ηλεκτροκίνητα συστήματα πρόωσης. Το βασικό E έρχεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 184 ίππων, με το 0-100 χλμ./ ώρα να ολοκληρώνεται σε 7,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική σε αυτή την περίπτωση περιορίζεται στα 160 χλμ./ ώρα.



Στη δεύτερη περίπτωση, το επονομαζόμενο SE αποδίδει 218 ίππους, με την επίδοση του 0-100 χλμ./ ώρα να πέφτει στα 7,1 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα τα 170 χλμ./ ώρα.

Το Mini Aceman E εξοπλίζεται με μπαταρία 40,7 kWh, ενώ το SE με μπαταρία 54,2 kWh. Στην πρώτη περίπτωση εξασφαλίζονται 310 χιλιόμετρα αυτονομίας, ενώ στη δεύτερη πάνω από 400.

Το νέο ηλεκτρικό crossover αναμένεται δηλώσει παρόν στο Metropolitan Expo σε λίγες ημέρες, στο πλαίσιο της AUTO ATHINA 2024. Στην ελληνική αγορά, διατίθεται ήδη προς παραγγελία και στις τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού: Essential, Classic, Favoured και την κορυφαία και πιο σπορ JCW.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-30 13:00:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button