Auto

Iveco eMoovy: Ηλεκτρικό βαν με τις… ευλογίες της Hyundai!

Η Iveco παρουσίασε ένα νέο πλήρως ηλεκτρικό LCV,  το πρώτο στην κατηγορία των 2,5-3 τόνων, για την ευρωπαϊκή αγορά, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Hyundai.

Το eMoovy, είναι ουσιαστικά ένα ανανεωμένο Hyundai Staria, με διαμόρφωση σασί-καμπίνας και σύστημα μετάδοσης κίνησης μηδενικών ρύπων.

Σύμφωνα με την Iveco, το σύστημα μετάδοσης κίνησης προέρχεται απευθείας από το μεγαλύτερο EV SUV του ομίλου Hyundai, πιθανώς από το Kia EV9 ή το επερχόμενο Hyundai Ioniq 9.



Όλη η… δουλειά γίνεται από έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 215 hp και 350 Nm. Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ μπαταρίας 63 kWh ή 76 kWh, με τη μεγαλύτερη επιλογή να προσφέρει αυτονομία WLTP 320 χιλιομέτρων.



Η αρχιτεκτονική 800V του οχήματος υποστηρίζει εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση και λειτουργίες V2L, προσθέτοντας αυτονομία 100 χιλιομέτρων σε μόλις 10 λεπτά, όταν συνδέεται σε φορτιστή 350 kW. Σχεδιαστικά, όπως και στο εσωτερικό, το eMoovy είναι πανομοιότυπο με το Staria, αλλά το κορεατικό βαν δεν διατίθεται -επί του παρόντος- ως αμιγώς ηλεκτρικό, παρά μόνο με υβριδικά σύνολα.



Η μέγιστη χωρητικότητα φόρτωσης είναι 10 κυβικά μέτρα, ενώ το ωφέλιμο φορτίο είναι 1,5 τόνοι. Η Iveco υποστηρίζει ότι το χαμηλό προφίλ του LCV είναι «ιδανικό για λειτουργίες logistics και παράδοσης», με τη χαμηλή απόσταση από το έδαφος «μεγιστοποιώντας τη χωρητικότητα του κάδου φορτίου και βελτιώνοντας την κινητικότητα του χειριστή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-28 16:00:49

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button