Πολιτική

Ο Μιχάλης Κατρίνης στο site σήμερα.gr: «Κάποιοι προσπαθούν συνειδητά να με υποβαθμίσουν»

Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο σύμπλευσης ή συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, ξεκαθαρίζει μιλώντας στο site σήμερα.gr ο βουλευτής Ηλείας και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης.

Ο Μιχάλης Κατρίνης ξεκαθάρισε ότι την αποκλειστική ευθύνη για τα εκλογικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ φέρει αποκλειστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ έστρεψε τα πυρά του και εναντίον των συνυποψηφίων του. «Μπορεί να έρθει ο κόσμος στο ΠΑΣΟΚ με πρόεδρο κάποιον που φλέρταρε με τον κ. Μητσοτάκη και ήταν απών από τη μάχη που δώσαμε; Για να πας από το 13% σε ποσοστά πρώτου κόμματος πρέπει να είσαι κάθε μέρα σε άλλη περιοχή της χώρας και όχι να έχεις και άλλον ρόλο υψηλών απαιτήσεων, όπως η θέση του δημάρχου Αθηναίων», ανέφερε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στο site σήμερα.gr και τον Ιάσονα Τσόλη, ο Μιχάλης Κατρίνης επεσήμανε την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να έχει σαφές πολιτικό στίγμα που θα φέρει ξανά τους πολίτες στο κόμμα, ενώ αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο οδηγήθηκε το κόμμα στις κάλπες. «Έχω σοβαρές ενστάσεις για τις πολιτικές επιλογές του κ. Ανδρουλάκη, το είχα εκφράσει και μέσα στα όργανα του κόμματος», είπε. «Δεν μπόρεσε να προσκαλέσει πίσω κοινωνικές δυνάμεις που ήταν παραδοσιακά στο ΠΑΣΟΚ», ανέφερε.

«Κανένα ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ»

Ο Μιχάλης Κατρίνης έκανε σαφές ότι υπό τη δική του ηγεσία, δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία. «Γι’ αυτό έχω στοχοποιηθεί από κάποια εξωθεσμικά κέντρα. Δεν μπορεί στις δημοσκοπήσεις να με εμφανίζουν με ποσοστά στο 2% και στο 3%, όταν κατέθεσα 14.000 υπογραφές για την υποψηφιότητά μου. Κάποια προσπαθούν συνειδητά να με υποβαθμίσουν», είπε.

«Εικονική η αντιπαράθεση Δούκα – Ανδρουλάκη»

Ο Μιχάλης Κατρίνης χαρακτήρισε «εικονική» την αντιπαράθεση μεταξύ του Χάρη Δούκα και τον Νίκο Ανδρουλάκη, επισημαίνοντας ότι δεν έχει πολιτικό περιεχόμενο, αλλά παραπολιτική διάσταση. «Οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για παραπολιτικές δήθεν κόντρες», είπε.

Άνοιγμα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και με τη Νέα Αριστερά. «Για να γίνει το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα, πρέπει να απευθύνει πρόσκληση συνεργασίας στις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις», είπε ο Μιχάλης Κατρίνης, ξεκαθαρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να επιχειρηθεί από τη βάση, με κοινές πρωτοβουλίες και προγραμματικές θέσεις.

Κόκκινη γραμμή βάζει ο Μιχάλης Κατρίνης για παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που έφυγαν προκαλώντας ζημιά στο κόμμα. «Στελέχη που τιμήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και φέρθηκαν με απρέπεια, δεν μπορούν να σηματοδοτήσουν το νέο ξεκίνημα μιας μεγάλης και πλατιάς παράταξης», είπε.

To άρθρο Ο Μιχάλης Κατρίνης στο site σήμερα.gr: «Κάποιοι προσπαθούν συνειδητά να με υποβαθμίσουν» δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-28 12:59:13

Back to top button