Auto

Η Breathe Battery Technologies δίνει λύση στη φόρτιση των EVs

Ένα από τα βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο ιδιοκτήτης ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου είναι η καθυστέρηση για τη φόρτιση των μπαταριών του και ο χρόνος που απαιτείται γι’ αυτό.

Οι άνθρωποι της Breathe Battery Technologies, μιας νεοφυούς εταιρείας με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσαν ότι εξελίσσουν ένα νέο λογισμικό χάρη στο οποίο θα μειωθεί έως και 30% το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να ολοκληρώνεται η διαδικασία.



Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, αυτό χρησιμοποιεί αλγόριθμους οι οποίοι επιτρέπουν την προσαρμοστική φόρτιση των συσσωρευτών του οχήματος αντί της κλασικής σταδιακής. Με αυτόν τον τρόπο επισπεύδεται η πλήρωσή τους με ενέργεια.

ΗBreathe Battery Technologies συνεργάζεται με τη Volvo και θα ενσωματώσει τη λειτουργία του καινούργιου λογισμικού της στην πλατφόρμα διαχείρισης των μπαταριών στα μοντέλα της σουηδικής εταιρείας. Αυτό θα συνεργάζεται με το αντίστοιχο λογισμικού του αυτοκινήτου.



Με αυτό τον τρόπο οι συσσωρευτές θα μπορούν να μετατραπούν σε «έξυπνες συσκευές» (sic) για να λειτουργήσουν συνδυαστικά με το νέο λογισμικό και να αυξηθεί σημαντικά η ταχύτητα φόρτισής τους, άρα να μειωθεί ο χρόνος αναμονής για τον οδηγό.

Ο Ίαν Κάμπελ, Διευθύνων Σύμβουλος της βρετανικής εταιρείας, δήλωσε σχετικά: «Η προσαρμοστική φόρτιση έχει λογική από κάθε άποψη, από το κόστος και τον χρόνο μέχρι την απόδοση των μπαταριών. Νομίζω ότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή μέχρι να καταλάβουμε τι σημαίνει να έχουμε αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη διάρκεια της ζωής μας».



O ίδιος ανέφερε ότι οι σημερινές μπαταρίες βασίζονται σε «ξεπερασμένες ροές φόρτισης» και ότι τα υπάρχοντα λογισμικά περιορίζουν την απόδοσή τους. Όπως υποστηρίζει, η ανάπτυξή τους είναι αυτή που θα διασφαλίσει ότι μια  μπαταρία θα προσφέρει σταθερό χρόνο φόρτισης και κορυφαία ασφάλεια.

Συγκεκριμένα, τόνισε «Εάν, μακροπρόθεσμα, χρησιμοποιήσουμε λογισμικό για να βελτιώσουμε αυτό που μπορούμε να πάρουμε από το υλικό (σημ.: μπαταρίες), τότε οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα είναι σε θέση να αξιοποιήσουν περισσότερο τις δυνατότητές του και να μειώσουν το κόστος. Πρέπει να είμαστε σε θέση να το προσφέρουμε μέσω συσσωρευτών που θα ορίζονται από το κατάλληλο λογισμικό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-28 08:00:05

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button