Κόσμος

Ποια ήταν η 19χρονη Φιλιπίν που δολοφονήθηκε από σεσημασμένο Μαροκινό στη Γαλλία – Προσευχές και δάκρυα για το «ευγενικό κορίτσι»

Σε βαθύτατο πένθος έχει βυθιστεί μια ολόκληρη χώρα, η Γαλλία, μετά και τη σοκαριστική δολοφονία της 19χρονης Φιλιπίν από έναν 22χρονο Μαροκινό, ο οποίος τελούσε υπό καθεστώς υποχρέωσης απέλασης.

Τα γαλλικά μέσα, γράφουν ακατάπαυστα άρθρα για τη στυγερή δολοφονία της φοιτήτριας του Paris-Dauphine, με επίκεντρο των κειμένων τους το κύμα οργής για την υιοθέτηση από τη νέα κυβέρνηση σκληρότερης στάσης απέναντι στην μετανάστευση και σε θέματα ασφαλείας.

«Οι πιστοί συρρέουν από το πρωί της Τετάρτης για την εβδομαδιαία λειτουργία που τελείται στο Saint-Pierre du Lac, στο Montigny-le-Bretonneux, στην καρδιά της πόλης Saint-Quentin-en-Yvelines. Ηλικιωμένοι, γυναίκες με μικρά παιδιά. Η Philippine Le Noir de Carlan, η 19χρονη φοιτήτρια που βρέθηκε νεκρή στο Bois de Boulogne το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, επισκεπτόταν τακτικά το ναό από την παιδική της ηλικία», γράφει η Le Parisien.

Ενεργό μέλος των ομάδων προσευχής «ThéoTeam», συμμετείχε πολύ στην ενοριακή ζωή, παράλληλα με τη ζωή της ως φοιτήτρια, γράφει το γαλλικό μέσο.

Αγνοούμενη από την προηγούμενη ημέρα, τη νεαρή γυναίκα την αναζητούσε εναγωνίως η οικογένειά της, η οποία έζησε μια ανείπωτη τραγωδία.

Ενώ την Τρίτη ξεκίνησε έρευνα από την εισαγγελία του Παρισιού, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου συνελήφθη ένας ύποπτος στη Γενεύη της Ελβετίας.

Ο νεαρός άνδρας, τα μίντια έδωσαν το όνομα Taha O., ήταν γνώριμος στην αστυνομία: είχε καταδικαστεί σε επτά χρόνια κάθειρξης για βιασμό που διαπράχθηκε το 2019 και τέθηκε υπό κράτηση από τον Μάρτιο του 2022.

Αποφυλακίσθηκε στο τέλος της ποινής του τον Ιούνιο 2024 και τοποθετήθηκε στο κέντρο διοικητικής κράτησης στο Μετς (ανατολική Γαλλία).

Στις 3 Σεπτεμβρίου, δικαστής επικύρωσε την έξοδό του από το κέντρο κράτησης και επέβαλε υποχρέωση εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα. Στις 4 Σεπτεμβρίου, το Μαρόκο απέστειλε στις γαλλικές αρχές άδεια απέλασης.

Την παραμονή της δολοφονίας της Φιλιπίν, στις 19 Σεπτεμβρίου, ο ύποπτος εγγράφηκε στον κατάλογο των καταζητουμένων διότι δεν τήρησε την υποχρέωση εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

Υπόκειται επίσης σε Obligation de quitter le territoire français (Υποχρεωμένος να εγκαταλείψει το γαλλικό έδαφος) με δεκαετή απαγόρευση επιστροφής στη Γαλλία. Η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει αίτημα έκδοσής του για να τον ανακρίνει για τη δολοφονία της Φιλιπίν.

 

Το νεαρό της ηλικίας του θύματος, η βία του εγκλήματος και το πορτρέτο της Φιλιπίν που «ζωγράφισαν» όσοι τη γνώριζαν και την ήξεραν, συνετέλεσαν στο να ξεσπάσει ένα κύμα συγκίνησης με την καθολική κοινότητα να καλεί σε προσευχές για την στήριξη της οικογένειας της φοιτήτριας.

Μεγαλωμένη σε καθολική οικογένεια με τα πέντε αδέλφια της, η Philippine συμμετείχε στη ζωή της ενορίας του Montigny-Voisins (Yvelines) και ήταν μέλος των Οδηγών και Προσκόπων της Γαλλίας.

«Ήταν πρόθυμη, δραστήρια και πολύ ευγενική. Ήταν πάντα διαθέσιμη αν υπήρχε ανάγκη να κάνει κάτι ή να παρακινήσει τους άλλους», δήλωσε στη Le Figaro ένας από τους αρχηγούς των προσκόπων.

«Ήταν πολύ καλή μαθήτρια που αγαπούσε το διάβασμα. Ήταν πολύ ευγενική. Περνούσε χρόνο με την οικογένειά της όποτε μπορούσε», πρόσθεσε ένας φοιτητής του πανεπιστημίου της.

Ολονυκτίες προσευχές 

Το βράδυ της Κυριακής, η ενορία της νεαρής γυναίκας διοργάνωσε αγρυπνία στην εκκλησία Saint-Pierre-du-Lac, όπου συνήθιζε να πηγαίνει στη λειτουργία όταν ήταν παιδί.

«Είμαστε με όλη την οικογένειά της που υποφέρει τόσο πολύ. Οι σκέψεις μας είναι μαζί τους. Ας τους μεταφέρουμε στις προσευχές μας, με θλίψη, αλλά και με την ελπίδα της νίκης του Ιησού επί του Κακού», έγραψε ο αββάς Pierre-Hervé Grosjean σε ένα μήνυμα που κυκλοφορεί στα social media.

Στα social media πολλαπλασιάζονται οι προσκλήσεις για προσευχή για την οικογένεια και την ανάπαυση της ψυχής της άτυχης 19χρονης

To άρθρο Ποια ήταν η 19χρονη Φιλιπίν που δολοφονήθηκε από σεσημασμένο Μαροκινό στη Γαλλία – Προσευχές και δάκρυα για το «ευγενικό κορίτσι» δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-25 22:59:29

Back to top button