Αθλητικά

Μεντιλίμπαρ για το Λιόν – Ολυμπιακός: «Το Conference League αποτελεί παρελθόν, να αποδείξουμε ξανά την αξία μας»

Όλα όσα δήλωσε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, μια ημέρα πριν το Λιόν – Ολυμπιακός, για την πρεμιέρα των Πειραιωτών στη League Phase του Europa League.

Ο Χοσέ Λουίς Mεντιλίμπαρ μίλησε στη συνέντευξη Τύπου του Λιόν – Ολυμπιακός και τόνισε ότι η κατάκτηση του Conference League αποτελεί παρελθόν για την ομάδα του, κάτι που -προσφάτως- επισημάνθηκε προς τους παίκτες της ομάδας από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να την εικόνα του -και την βελτίωσή της- να αποδείξει από την αρχή, το ποιος είναι, ενώ τόνισε ότι εάν οι «ερυθρόλευκοι» εφαρμόσουν σε μεγάλο βαθμό τις ιδέες του, τότε δεν θα έχουν πρόβλημα να κερδίσουν.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε…

Για το αν οι αντίπαλοι είναι πιο υποψιασμένοι απέναντι στον Ολυμπιακό και το αν έχουν μεγαλύτερο κίνητρο μετά το ευρωπαϊκό, όταν τον αντιμετωπίζουν: «Είναι καλό να σε σέβονται και να ξέρουν την αξία σου, σκεπτόμενοι το τι έγινε προ μηνών. Ωστόσο, αυτό είναι παρελθόν. Τώρα είναι ένας καινούργιος χρόνος, πρέπει να αποδείξουμε από την αρχή την καλή μας εικόνα και να φέρουμε καλά αποτελέσματα. Ότι έγινε στο παρελθόν δεν έχει πλέον σημασία, έτσι όπως είναι η νέα δομή του Europa League δεν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις ακριβώς για να περάσεις. Δεν ξέρουμε πόσους βαθμούς θέλουμε για να περάσουμε, οπότε πρέπει από αύριο να ξεκινήσουμε με νίκη και να συνεχίσουμε έτσι».

Για το αν οι απουσίες επηρεάζουν τα πλάνα του και αν έχει σκεφτεί την ενδεκάδα: «Φυσικά και την έχω σκεφτεί, αλλά δεν θα σας πω την ενδεκάδα. Δεν έχει σημασία ποιος είναι εκτός και εντός, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τις ιδέες μας και ο τρόπος παιχνιδιού μας από τις απουσίες. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα υπάρχουν απουσίες, για αυτό το λόγο έχουμε ένα μεγάλο ρόστερ με έτοιμους παίκτες να βοηθήσουν. Σημασία έχει να μην αλλάζει η ιδέα του παιχνιδιού και όλοι να βοηθούν όταν παίζουν».

Για το αν το στιλ παιχνιδιού του βολεύει αυτή τη στιγμή τον Ολυμπιακού απέναντι σε αντιπάλους όπως η Λιόν: «Είναι κάτι που έχουμε ξανακάνει, κερδίσαμε μια διοργάνωση πέρυσι παίζοντας έτσι απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους και γιατί να μην το ξανακάνουμε και φέτος».

Πώς θα διαχειριστεί τα δύο σερί αποτελέσματα και αν αυτό του δίνει την ευκαιρία να γίνει λίγο πιο σκληρός και απαιτητικός με τους παίκτες του: «Απαιτητικός είμαι πάντα, ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Δεν έχει να κάνει με το πόσο απαιτητικός είμαι διότι πάντα είμαι, αλλά με το πόσο μπορούμε να εφαρμόσουμε τις ιδέες μας στο γήπεδο. Πάντα έχουμε ένα πλάνο και όσο καλύτερα το εφαρμόσουμε, θα είμαστε πιο κοντά στη νίκη. Δεν έχει σχέση το ότι παίζουμε σε μια νέα διοργάνωση, αλλά η ιδέα παραμένει ίδια και θέλουμε να την εφαρμόσουμε».

Πώς βλέπει τη Λιόν και αν την έχει μελετήσει: «Φυσικά και έχω μελετήσει τον τρόπο παιχνιδιού της…».

 

To άρθρο Μεντιλίμπαρ για το Λιόν – Ολυμπιακός: «Το Conference League αποτελεί παρελθόν, να αποδείξουμε ξανά την αξία μας» δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-25 19:53:57

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button