Auto

Στην τελική ευθεία το νέο Skoda Elroq!

Έπειτα από τη γενικότερη αποδοχή που είχε το Enyaq, τα στελέχη της Skoda αποφάσισαν να επεκτείνουν την γκάμα των αμιγώς ηλεκτροκίνητων SUV μοντέλων τους.

Έτσι εξέλιξαν και είναι σχεδόν έτοιμοι να παρουσιάσουν το Elroq. Αυτό βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του Ομίλου Volkswagen και θα διατίθεται στις ίδιες εκδόσεις όπως το Enyaq αναφορικά με τις μπαταρίες του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η βασική (σημ.: Elroq 50) θα διαθέτει μπαταρίες 52 kWh και ο ηλεκτροκινητήρας του θα αποδίδει 170 ίππους. Η αμέσως επόμενη (σημ.: Elroq 60) θα έχει συσσωρευτές 59 kWh και η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα του είναι 204 ίπποι.

Οι αποδοτικότερες εκδοχές του νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της Skoda θα είναι η Elroq 85 και η Elroq 85x. Η πρώτη θα έχει μπαταρίες 77 kWh και ο ηλεκτροκινητήρας της (που θα κινεί τους πίσω τροχούς) αποδίδει 285 PS.

H δεύτερη, θα διαθέτει συσσωρευτές ίδιας ενεργειακής χωρητικότητας αλλά θα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες (AWD) οι οποίοι θα έχουν μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 300 ίππους.



Τα στελέχη της τσεχικής εταιρείας, το τελευταίο χρονικό διάστημα επιτρέπουν να «διαρρέουν» και να δημοσιεύονται στον Τύπο φωτογραφίες από τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα του Elroq στις οποίες μπορούμε να διακρίνουμε κάποια χαρακτηριστικά του αμαξώματος.

Οι άνθρωποι της ρωσικής αυτοκινητικής ιστοσελίδας Kolesa συγκέντρωσαν τις υπάρχουσες πληροφορίες και δημιούργησαν ψηφιακά εικόνες για το πώς θα μπορεί να είναι το αυτοκίνητο στην πράξη.

Έτσι, στο εμπρός μέρος του οχήματος βλέπουμε τη χαρακτηριστική μορφή των φώτων LED να συνδυάζονται με μια μικρή σε ύψος γρίλια μεταξύ τους και με τα ευμεγέθη πολύγωνα ανοίγματα στις άκρες του εκεί προφυλακτήρα, στα οποία έχουν ενσωματωθεί προβολείς.

Στο πλάι, διακρίνονται οι σχετικά μεγάλοι θόλοι των τροχών, η χαρακτηριστική διαμήκης ακμή και το μαύρο προστατευτικό πλαστικό στα μαρσπιέ.

Στο πίσω μέρος, τα εκεί φώτα παραπέμπουν σε αυτά άλλων μοντέλων της Skoda για να φανερώνουν άμεσα την ταυτότητα της εταιρείας. Η πίσω πόρτα φαίνεται να εκτείνεται ως χαμηλά στον προφυλακτήρα, ο οποίος έχει πολυγωνική διαμόρφωση.

Το αποτέλεσμα δείχνει ελκυστικό, έστω εάν πρόκειται για απεικόνιση εκτιμήσεων και όχι για το πραγματικό. Για το τελευταίο θα πρέπει να περιμένουμε λίγες εβδομάδες ακόμα, όταν θα παρουσιαστεί επίσημα το Elroq.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-25 17:00:15

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button