Auto

Ford Puma, το πολυπρόσωπο και ταλαντούχο B-SUV

Το Ford Puma, από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας τους έθεσε νέα πρότυπα, ενδυναμώνοντας ακόμα περισσότερο την κατηγορία των B-SUV, με ένα αυτοκίνητο που έδωσε έναν πιο νεανικό, τεχνολογικά προηγμένο και fun-to-drive προσανατολισμό.

Με το ανανεωμένο Puma, το Μπλε Οβάλ δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως έκανε το καλό καλύτερο. Μιας και πατώντας στην πολύ πετυχημένη πρώτη ύλη που υπήρχε από την προ facelift γενιά, προσφέρει ακόμα πλουσιότερο στάνταρ εξοπλισμό και προηγμένες τεχνολογίες.

Σε συνδυασμό φυσικά με κορυφαίες δυνατότητες συνδεσιμότητας, καμπίνα που χαρακτηρίζεται από ευρυχωρία και πρακτικότητα και αποδοτικούς, ήπια υβριδικούς κινητήρες. Εξωτερικά, το ανανεωμένο Puma, το μοντέλο της Ford με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ελλάδα προβάλλει μια ακόμα πιο φρέσκια και νεανική εμφάνιση, συνδυάζοντας με ιδανικό τρόπο το αθλητικό παρουσιαστικό με τις κόμπακτ αναλογίες. Με τους ανασχεδιασμένους προβολείς τεχνολογίας LED και τη νέα φωτεινή υπογραφή να κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Το Μπλε Οβάλ ανταποκρινόμενο στις διαφορετικές ανάγκες των πελατών, φρόντισε να δημιουργήσει ένα Ford με πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες μέσα από μία γκάμα τεσσάρων εκδόσεων εξοπλισμού

Μπαίνοντας στην καμπίνα, αντιλαμβάνεσαι αμέσως πως οι άνθρωποι της Ford εστίασαν και κατασκεύασαν ένα ακόμα πιο ανθρωποκεντρικό εσωτερικό. Χάρη στη μονόχρωμη απόχρωσή της, η καμπίνα του νέου Ford Puma αποπνέει μια διακριτική, premium αύρα, με τις επιφάνειες να αγκαλιάζουν τους επιβάτες και να εκτείνονται απρόσκοπτα από τη μια πόρτα στην άλλη. 

Τη hi-tech εικόνα του εσωτερικού προσυπογράφει ο στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,8” που παρέχει με υψηλής ευκρίνειας γραφικά όλα όσα θέλει να ξέρει ο οδηγός κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Με τη δεύτερη οθόνη, στις 12” να έχει μετακινηθεί πιο χαμηλά στο ταμπλό, ενσωματώνοντας το επίσης στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, αναβαθμισμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC 4 της Ford.

Ford Puma ST-Line

Το οποίο διαθέτει νέα γραφικά, διπλάσια υπολογιστική ισχύ σε σύγκριση με το προηγούμενο, ασύρματη σύνδεση κινητού μέσω Apple CarPlay και Android Auto, μόντεμ 5G και προσωπικό βοηθό Alexa Built-in που απαντά σε ερωτήματα ή εντολές. Με τη βάση ασύρματης φόρτισης smartphone να ενισχύει ακόμα περισσότερο τον πρακτικό και εργονομικό χαρακτήρα της καμπίνας.

Η αίσθηση πολυτέλειας μεγαλύτερου αυτοκινήτου ενισχύεται από τον διακριτικά ενσωματωμένο ατμοσφαιρικό φωτισμό που φωτίζει έμμεσα την καμπίνα δημιουργώντας μία ευχάριστη αίσθηση. Τα καθίσματα, το τιμόνι και το νέο, συρόμενο υποβραχιόνιο φέρουν επένδυση από συνθετικό δέρμα Sensico.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που κάνει το ανανεωμένο Puma να ξεχωρίζει και να διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό είναι η πρακτικότητά του. Ο ευέλικτος και καινοτόμος χώρος φόρτωσης χρησιμοποιεί το MegaBox για τη μεταφορά δύο σετ μπαστουνιών του γκολφ σε όρθια θέση ή βρεγμένου και λασπωμένου εξοπλισμού μετά από υπαίθριες δραστηριότητες, καθώς πλένεται και καθαρίζεται εύκολα.

Ford Puma ST-Line

Το MegaBox προσφέρει επιπλέον 80 lt αποθηκευτικού χώρου στο δάπεδο του χώρου αποσκευών, κάτι που σημαίνει ότι αντικείμενα ύψους έως και περίπου 115 cm μπορούν να αποθηκευτούν όρθια. Έτσι λοιπόν, η συνολική χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ φτάνει τα 456 lt με τα πίσω καθίσματα στη θέση τους, ενώ με την πλήρη αναδίπλωσή τους η μέγιστη χωρητικότητα φτάνει τα 1.216 lt. Και όλα αυτά σε ένα αυτοκίνητο με μήκος μόλις 4,2 m!

Η Ford, ανταποκρινόμενη στις διαφορετικές ανάγκες των πελατών, φρόντισε να δημιουργήσει ένα B-SUV με πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες μέσα από μία γκάμα τεσσάρων εκδόσεων εξοπλισμού που θα ικανοποιήσει κάθε ανάγκη και απαίτηση, έτσι ώστε όλοι οι πελάτες να μπορούν εύκολα να βρουν και να αποκτήσουν το Puma που τους ταιριάζει.

Από την εισαγωγική κιόλας έκδοση Titanium, που αποτελεί τη χρυσή τομή άνεσης και πολυτέλειας, ο εξοπλισμός είναι υπερπλήρης, μιας και πλέον των οθονών περιλαμβάνει Cruise Control, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες παρκαρίσματος, ζάντες 17”, καθώς επίσης και ένα πλήρες πακέτο συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης.

Ford Puma ST-Line

Η μεσαία έκδοση, ST-Line πρεσβεύει ένα πιο δυναμικό και σπορτίφ στυλ για όσους θέλουν να απολαύσουν μια συναρπαστική εμπειρία οδήγησης. Η έκδοση ST-Line X αποτελεί μια αναβαθμισμένη επιλογή με κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού άνεσης και υποβοήθησης οδηγού, με την κορυφαία διαμόρφωση ST να είναι η ιδανική για τους οδηγούς που θέτουν τις επιδόσεις σε πρώτο πλάνο.

Στα των κινητήριων συνόλων, η γκάμα του Puma απαρτίζεται από αποδοτικούς και οικονομικούς κινητήρες βενζίνης με ήπια υβριδική υποβοήθηση 48V Hybrid, υποστηρίζοντας τη χαμηλή κατανάλωση και τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα που ανέκαθεν χαρακτήριζε όχι μόνο το Puma αλλά όλα τα μοντέλα της αμερικανικής φίρμας.

Στη βάση της γκάμας τοποθετείται ο 1.0 EcoBoost Hybrid με τους 125 ίππους και το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Το συγκεκριμένο μοτέρ μπορεί να συνδυαστεί και με το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Powershift στην έκδοση με τους 155 ίππους. Με την κορυφαία έκδοση ST να αποδίδει 170 ίππους, σε συνδυασμό αποκλειστικά με το 7άρι αυτόματο σασμάν.

Ford Puma ST

Πέρα όμως από τις επιδόσεις, ο ολοκληρωμένος χαρακτήρας του ανανεωμένου Ford Puma εδράζεται και στις προηγμένες τεχνολογίες ασφαλείας και υποβοήθησης. Διευκολύνοντας την οδήγηση τόσο εντός όσο και εκτός αστικού ιστού.

Το σύστημα καμερών 360 μοιρών surround-view που κάνει για πρώτη φορά πρεμιέρα στο Puma, προσφέρει πανοραμική θέαση του αυτοκινήτου, καθιστώντας τη διαδικασία του παρκαρίσματος εύκολη ακόμα και για νέους οδηγούς.

Εν συνεχεία, το σύστημα Intelligent Adaptive Cruise Control με Stop & Go επωφελείται από τα Lane Centering και Predictive Speed Assist, ρυθμίζοντας προληπτικά την ταχύτητα του αυτοκινήτου στις στροφές, στις πλατείες και κατά την είσοδο ή έξοδο από αυτοκινητόδρομους.

Ford Puma ST-Line

Το Intersection Assist, παρακολουθεί το δρόμο μπροστά για πιθανές συγκρούσεις με επερχόμενα αυτοκίνητα σε παράλληλες λωρίδες, ή με πεζούς και ποδηλάτες που διασχίζουν το δρόμο στον οποίο στρίβει ο οδηγός. Αν χρειαστεί, το σύστημα ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα ώστε να αποτρέψει ή να μετριάσει τη σφοδρότητα μιας σύγκρουσης.

Το ανανεωμένο Ford Puma είναι διαθέσιμο μέσω του προγράμματος Ford Finance, με σταθερό ετήσιο ονομαστικό επιτόκιο 2,99%, προκαταβολή 20%, σταθερές μηνιαίες δόσεις και περίοδο αποπληρωμής από 12-60 μήνες.

Όσοι θέλουν να χρησιμοποιούν το Puma απαλλαγμένοι από τα έξοδα και τις έγνοιες τις συντήρησης, μπορούν να το αποκτήσουν μέσω του προγράμματος Ford Lease, με μηνιαίο μίσθωμα €233 και διάρκεια 48 μηνών/20.000 km ανά έτος.

Για ακόμα περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας και πραγματοποιήστε άμεσα το δικό σας test drive στον πλησιέστερο σε εσάς επίσημο έμπορο Ford.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-25 16:36:14

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button