Ελλάδα

«Μπλόκο» του Δήμου Κηφισιάς σε πολυεθνική κατασκευαστική

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) εξέδωσε προσωρινή διαταγή, σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται η έκδοση οικοδομικής άδειας ακίνητου που κάνει χρήση των ευνοϊκών όρων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ) στη δόμηση και τα ύψη των κτηρίων για τον Δήμο Κηφισιάς, έπειτα από την υποβολή αίτηση ακύρωσης και αίτησης αναστολής του Δημάρχου κ. Βασίλη Ξυπολυτά.

Πρόκειται την οικοδομική άδεια ανέγερσης τριών πολυκατοικιών, ύψους 12,90 μέτρων η κάθε μία και 16,20 μέτρων στη στέψη του δώματος αυτών, επί της οδού Ταϋγέτου, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας πολυεθνικής κατασκευαστικής, απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στην «καρδιά» της Κηφισιάς.

Αναμφίβολα είναι μία πολύ σημαντική απόφαση ενόψει και της οριστικής κρίσης της Ολομέλειας του ΣτΕ, εντός του Οκτωβρίου για τη νομιμότητα των «μπόνους» του ΝΟΚ, που δικαιώνει για άλλη μια φορά πανηγυρικά τον κ. Ξυπολυτά, ο οποίος πρωτοστατεί στη μάχη για τη διασφάλιση της «πράσινης» φυσιογνωμίας του Δήμου Κηφισιάς, αλλά και της ποιότητα ζωής των πολιτών της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης από τις ανεπανόρθωτες επιπτώσεις του ΝΟΚ και των τροποποιήσεων από το 2019.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός, ότι μέχρι την αίτηση αναστολής του Δημάρχου Κηφισιάς, έχουν χτιστεί τα τελευταία 5 χρόνια, περισσότερα από 500 ακίνητα με τη χρήση του «μπόνους» του ΝΟΚ. Ο Δήμος Κηφισιάς θα συνεχίσει να μάχεται κατά της υπερδόμησης στην πόλη απέναντι σε εργολάβους, κατασκευαστές, επιχειρηματίες και κάθε είδους συμφέροντα, που βλάπτουν ανεπανόρθωτα το περιβάλλον και τους κατοίκους.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-25 13:56:56

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button