Κόσμος

Πιο ανθεκτική από ό,τι περίμεναν η Χεζμπολάχ: Πάνω από 1.500 μαχητές της είτε τυφλώθηκαν είτε ακρωτηριάστηκαν από τις εκρήξεις βομβητών

Να ανασυνταχθεί επιχειρεί η Χεζμπολάχ μετά τα βαριά πλήγματα που δέχθηκε από το Ισραήλ τόσο με τους βομβητές που εξερράγησαν στα χέρια μελών της οργάνωσης του Λιβάνου, είτε από τις στοχευμένες δολοφονίες ηγετικών στελεχών της. 

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το Reuters η Χεζμπολάχ, έχει ένα εκτεταμένο δίκτυο σηράγγων και ένα τεράστιο οπλοστάσιο με πυραύλους το οποίο έχει ενισχύσει τον τελευταίο χρόνο και αυτό την βοηθά να αντιμετωπίσει τις πρωτοφανείς επιθέσεις του Ισραήλ.

Πηγές μέσα από την οργάνωση αναφέρουν ότι οι επιθέσεις με τους παγιδευμένους βομβητές αλλά και τα walkie talkie δεν είναι εύκολο να ξεπεραστούν.

Εκτός από τα ηγετικά στελέχη που οδηγήθηκαν στον θάνατο με στοχευμένες επιθέσεις, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 560 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 50 παιδιά, από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ.

Σύμφωνα πάντα με πηγές μέσα στην Χεζμπολάχ η οργάνωση όρισε γρήγορα αντικαταστάτες των ανώτατων αξιωματούχων που σκοτώθηκαν ενώ ο απολογισμός από τις εκρήξεις των βομβητών και των walkie talkie κάνει λόγο για πάνω από 1.500 μαχητές οι οποίοι είτε τυφλώθηκαν είτε ακρωτηριάστηκαν.

To άρθρο Πιο ανθεκτική από ό,τι περίμεναν η Χεζμπολάχ: Πάνω από 1.500 μαχητές της είτε τυφλώθηκαν είτε ακρωτηριάστηκαν από τις εκρήξεις βομβητών δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-25 13:43:34

Back to top button