Υγεία

ΥΓΕΙΑ: 2η Επιστημονική Ημερίδα: Ιατρική & Δικαιοσύνη το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Ιατρικού Δικαίου & Βιοηθικής διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «ΙΑΤΡΙΚΗ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: Η Νομική Επιστήμη συναντά τη Σύγχρονη Ιατρική». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024, στις 09.00 π.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο “Ν. Λούρος”, στο ΜΗΤΕΡΑ.

Σκοπός της ημερίδας είναι να εξετάσει την ταχεία και ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας στον τομέα της σύγχρονης Ιατρικής, η οποία εγείρει νέα νομικά και ηθικά ζητήματα. Αυτά τα θέματα, που απαιτούν τη συνδρομή της Νομικής Επιστήμης για την ανάλυση και επίλυσή τους, θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης από έγκριτους επιστήμονες του ιατρικού και νομικού κλάδου.

Η ημερίδα αποσκοπεί στη δημιουργία προβληματισμών, στην προώθηση ουσιαστικών συζητήσεων, αλλά και στην ανάδειξη λύσεων σε καθημερινά και επίκαιρα ζητήματα στον χώρο της υγείας. Μερικά από τα θέματα που θα αναλυθούν περιλαμβάνουν:

  • Εφαρμογή Νέων Τεχνολογιών
  • Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή
  • Ιατρική Ευθύνη
  • Ευθανασία
  • Μεταμοσχεύσεις
  • Κλινικές Δοκιμές
  • Υποχρεωτικότητα εμβολιασμού

Η οργανωτική επιτροπή της Ημερίδας που απαρτίζεται από τον Πάρι Κοσμίδη, τον Αθανάσιο Σκουτέλη, τον Εμμανουήλ Λασκαρίδη, τον Αθανάσιο Παπαγεωργάκη και την Κατερίνα Σκουτέλη, έδωσε έμφαση τόσο στη θεματολογία όσο και στους εισηγητές, ώστε να δημιουργηθεί μια ελκυστική ημερίδα και για τους δύο εμπλεκόμενους φορείς. Επίσης, καινοτομία αποτελεί η δημιουργία σε κάθε θεματική ενότητα του θεσμού των «σχολιαστών» που ουσιαστικά είναι οι συζητητές που θα μεταφέρουν στο κοινό την εμπειρία και τους προβληματισμούς τους. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την ημερίδα με φυσική παρουσία στο συνεδριακό κέντρο ή διαδικτυακά μέσω ζωντανής μετάδοσης.Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα της ημερίδας πατώντας εδώ.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-25 11:24:28

Back to top button