Auto

Ολοκληρώνεται η σήραγγα στην Παραλιακή!

Με σταθερούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα υποδομών στο Ελληνικό, καθώς βαίνει προς ολοκλήρωση η σήραγγα στην υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τη δεδομένη χρονική στιγμή, το ποσοστό ολοκλήρωσης αγγίζει το 80% και αφορά στην διαμόρφωση του υπόγειου σκελετού της σήραγγας (δηλαδή της σκυροδέτησης) και πιστεύεται ότι μέσα στο 2025, θα έχει πάρει την τελική της μορφή.

Το έργο που ξεκίνησε το 2022 είναι πλέον στην πιο ώριμη φάση του, καθώς με την ολοκλήρωση της σήραγγας θα ξεκινήσει και η διαδικασία σύνδεσής της με την Λεωφόρο Ποσειδώνος στα δύο νέα της άκρα. Η ολοκλήρωση του έργου έχει οριστεί για τα τέλη του 2025, αλλά στην κυκλοφορία -ύστερα από την περίοδο της δοκιμαστικής λειτουργίας- εκτιμάται πως θα δοθεί στις αρχές του 2026.

Με την υπογειοποίηση της Ποσειδώνος, σε μήκος 1,5 χιλιομέτρων από την παραλία Αλίμου μέχρι το ύψος της Μαρίνας Αγίου Κοσμά, θα μειωθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση, καθώς καταργούνται 6 φανάρια και γίνεται μια ελεύθερη λεωφόρος. Ο υπογειοποιημένος άξονας θα διαθέτει τρεις λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-25 11:45:16

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button