Auto

Hyundai: Το υδρογόνο ήρθε για να μείνει!

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η BMW επιβεβαίωσε τα σχέδιά για το λανσάρισμα ενός οχήματος υδρογόνου, έως το 2028, σε συνεργασία με την Toyota, αλλά δύο χρόνια νωρίτερα, το 2026, η Hyundai θα παρουσιάσει τη δεύτερη γενιά του SUV Nexo, με κυψέλες καυσίμου.

Και αυτή η εξέλιξη συνδέεται με την Toyota, καθώς πρόσφατα κορεατικά μέσα ενημέρωσης είχαν αποκαλύψει κάποιες λεπτομέρειες για την επίσημη επίσκεψη του Akio Toyoda στη Σεούλ, στα τέλη Οκτωβρίου, Ένα από τα βασικά θέματα που θα τεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, είναι η συνεργασία των δύο πλευρών σ’ αυτόν τον τομέα, καθώς και η Hyundai θεωρεί ότι το υδρογόνο ήρθε για να μείνει!

Η αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για τη δεύτερη γενιά του μοντέλου, που σύμφωνα με ό,τι γνωρίζουμε σχεδιαστικά θα έχει ομοιότητες με το τρέχον Santa Fe, όπως και για το σύστημα μετάδοσης.

Θεωρείται, πάντως, δεδομένο, ότι το επόμενο Nexo, θα αποδίδει περισσότερους από τους 161 ίππους και τα 350 Nm του τρέχοντος μοντέλου και ότι θα εξασφαλίζει μεγαλύτερη αυτονομία, από αυτή των 611 χιλιομέτρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-25 09:45:02

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button