Αθλητικά

Γαλατασαράι – ΠΑΟΚ: Ο Δικέφαλος κάνει πρεμιέρα στο Europa League με δύσκολή έξοδο στην Κωνσταντινούπολη

Ο ΠΑΟΚ έχει δύσκολη αποστολή κόντρα στη Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη για την πρώτη αγωνιστική της League Phase του Europa League.

Ο ΠΑΟΚ φοράει το ευρωπαϊκό του κοστούμι και ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του στη League Phase του Europa League κόντρα στη Γαλατασαράι.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κοντράρεται στο «Αλί Σαμί Γιεν» (22:00, Cosmote Sport2) με την πρωτοπόρο του τουρκικού πρωταθλήματος, με το έργο του Δικεφάλου του Βορρά να είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Η «τσιμ μπομ» έχει πραγματοποιήσει το 6/6 στη Super Lig έπειτα και από τον θρίαμβο με 3-1 επί της Φενέρμπαχτσε και μάλιστα μέσα στο «Σουκρού Σαράτσογλου».

Η ομάδα του Οκάν Μπουρούκ έχει ήδη καταφέρει να αποκτήσει διαφορά πέντε βαθμών από τους διώκτες της – με τα τέρματα στο 20-5 – αφήνοντας πίσω της κάποια αρνητικά αποτελέσματα. Όπως, για παράδειγμα, το διασυρμό με 5-0 από την Μπεσίκτας στο ξεκίνημα της σεζόν για το Super Cup της χώρας ή τον αποκλεισμό από τη Γιουνγκ Μπόις – εκ των ουραγών στην ελβετική λίγκα – στα Play Off του UEFA Champions League και μάλιστα με δύο ήττες.

Επίσης, «κατάλοιπο» του επαναληπτικού ήταν η αποβολή του διεθνή Ουρουγουανού τερματοφύλακα Φερνάντο Μούσλερα που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής κόντρα στον ΠΑΟΚ, με τον Γκιουνάι Γκιουβένς να ξεκινά κάτω από τα δοκάρια. Λύσεις υπάρχουν σε όλες τις θέσεις για τον Μπουρούκ και ειδικά στην επίθεση με παίκτες όπως οι Βίκτορ Οσίμιεν, Ντρις Μέρτενς, Μίτσι Μπατσουαγί, Μάουρο Ικάρντι, Κερέμ Ακτούρκογλου και άλλους.

Πρώτος είναι και ο ΠΑΟΚ, στην ελληνική Super League. Οι πρωταθλητές κατέβαλλαν την αντίσταση του αξιόμαχου Βόλου με 4-1 στο Πανθεσσαλικό, μένοντας μόνοι τους στην κορυφή. Οι «ασπρόμαυροι» έχουν μπροστά τους το ματς-πρόκληση με τη Γαλατάσαραϊ κι ενώ στη συνέχεια ακολουθεί το ντέρμπι με τον Άρη στην Τούμπα, για την 6η αγωνιστική της Super League.

Ο Λουτσέσκου έκανε ένα μικρό rotation στο ματς με τους Θεσσαλούς, αλλά τα… κουκιά στην άμυνα είναι μετρημένα. Η αγωνιστική κατάσταση των Μπράντον Τόμας και, κυρίως, Αντρίγια Ζίβκοβιτς θα επηρεάσει τον καταρτισμό της ενδεκάδας ενώ η απουσία του Τόμας Μουργκ από την ευρωπαϊκή λίστα φέρνει τον Γιάννη Κωνσταντέλια στο αρχικό σχήμα. Φυσικά, δεν υπολογίζεται ο Ντέγιαν Λόβρεν που αποκτήθηκε μετά τη λήξη της διορίας.

Οι πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (Οκάν Μπουρούκ): Γκιουβένς, Αϊχάν, Σάντσεζ, Μπαρντακτσί, Γιάκομπς, Τορέιρα, Σάρα, Γιλμάζ, Μέρτενς, Αγκιούν, Ικάρντι.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κόλεϊ, Μπάμπα, Οζντόεφ, Καμαρά, Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Τάισον, Τσάλοφ.

To άρθρο Γαλατασαράι – ΠΑΟΚ: Ο Δικέφαλος κάνει πρεμιέρα στο Europa League με δύσκολή έξοδο στην Κωνσταντινούπολη δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-25 10:10:25

Back to top button