Οικονομία

Αντώνης Κοτζαμανίδης (Entersoft): Οι αγορές στην τεχνολογία θα συνεχιστούν

Για την ελληνική αγορά πληροφορικής και τη δυναμική που έχει δημιουργηθεί λόγω της εντεινόμενης ψηφιοποίησης σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα μιλάει στο site σήμερα.gr ο Αντώνης Κοτζαμανίδης διευθύνων σύμβουλος της Entersoft.

Η Entersoft, που δραστηριοποιείται στο πεδίο του λογισμικού για επιχειρήσεις, εξαγοράστηκε, πριν από μερικούς μήνες, από το Olympia Group και το fund Imker Capital έναντι τιμήματος 420 εκατ. ευρώ.

Με κριτήριο την αξία της, η συγκεκριμένη συναλλαγή αποτελεί την μεγαλύτερη στον κλάδο της τεχνολογίας στην Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη και την 8η μεγαλύτερη στην περιοχή, ανεξαρτήτως τομέα δραστηριότητας, σύμφωνα με έρευνα της συμβουλευτικής εταιρείας EY.

Όπως τονίζει, «κατά τη διάρκεια της εξαγοράς, αντίθετα με ό,τι συνήθως συμβαίνει στον χώρο των εξαγοραζόμενων εταιριών, η επιχειρηματική ζωή της εταιρείας συνεχίστηκε απρόσκοπτα».

Προσθέτει, μιλώντας για τις εξαγορές και την μεγέθυνση του κλάδου Πληροφορικής στην Ελλάδα, πως η χώρα «ξεπληρώνει» ένα μεγάλο τεχνολογικό χρέος που δημιουργήθηκε στις ελληνικές επιχειρήσεις, το διάστημα της κρίσης του ευρώ.

«Για μια δεκαετία κατά την οποία πρώτη προτεραιότητα των επιχειρήσεων, δεν ήταν να επενδύσουν στην τεχνολογία, συνέβησαν μεγάλες αλλαγές στο τεχνολογικό περιβάλλον. Η άνοδος του cloud, τα συστήματα τηλεπικοινωνιών 4G και 5G, οι ταμπλέτες και τα smartphones. Όλα ανέβηκαν μέσα σε αυτή τη δεκαετία και η Ελλάδα τα έχασε. Άρα λοιπόν οι ελληνικές επιχειρήσεις μετά την πανδημία, από το 2020 και μετά, προσπαθούν να καλύψουν αυτό το χάσμα το τεχνολογικό που δημιουργήθηκε μεταξύ αυτών και των αντιστοίχων σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» αναφέρει.

Εκτιμά ότι οι εξαγορές στην Ελλάδα θα συνεχιστούν και τονίζει πως η στρατηγική μεγέθυνσης της Entersoft βασίζεται σε τρεις πυλώνες, στην οργανική ανάπτυξη, στην εισαγωγή νέων προϊόντων στην αγορά και στην απόκτηση άλλων επιχειρήσεων.

Απόρροια της άνθησης της Πληροφορικής αποτελεί η ζήτηση για προσωπικό, με τις απολαβές στον κλάδο να έχουν ενισχυθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Μεγέθη α’ εξαμήνου

  • Έσοδα 22,34 εκατ. ευρώ +16%, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2023
  • Λειτουργικά κέρδη (Ebitda) 7,16 εκατ. ευρώ (+ 6%)
  • Κέρδη προ φόρων 5,1 εκατ. ευρώ (+1%)
  • Προσωπικό: άνω των 600 ατόμων
  • Έτος ίδρυσης 2002

To άρθρο Αντώνης Κοτζαμανίδης (Entersoft): Οι αγορές στην τεχνολογία θα συνεχιστούν δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-25 09:20:17

Back to top button