Auto

Το Xiaomi MX11 έχει αυτό το κάτι από Ferrari Purosangue [video]

Ο κόσμος αγοράζει SUV, οι μπερλίνες χάνουν συνεχώς δημοτικότητα. Αν λοιπόν το Xiaomi SU7 έλαβε τέτοιας θερμής υποδοχής, σκεφτείτε τι σουξέ θα κάνει το Xiaomi MX11, όπως αποκαλείται ενδοεταιρικά το πολυαναμενόμενο crossover της κινεζικής start-up.

Το SU7 αναμένεται να ξεπεράσει τις 100.000 πωλήσεις πριν τελειώσει το 2024, αναγκάζοντας την πρωτοεμφανιζόμενη φίρμα να επεκτείνει τον όγκο παραγωγής της. Το επερχόμενο όμως Xiaomi MX11 θεωρητικά θα τα πάει ακόμα καλύτερα, εκμεταλλευόμενο την παγκόσμια τάση για ψηλά αμαξώματα. Θα αποτελέσει αντίπαλο του Model Y, όπως άλλωστε πάμπολλα μοντέλα από παραδοσιακούς και νεοφερμένους κατασκευαστές. Κι αν σκεφτούμε την αναλογία πωλήσεων του Y έναντι του Model 3, καταλαβαίνουμε πόσο καλύτερα πουλούν τα SUV και τα crossover.

Αν το «χαμηλό» SU7 έσπασε τα ταμεία, φαντάσου τι χαμό θα κάνει το «ψηλό» MX11

Εν αναμονή της επίσημης παρουσίασης του Xiaomi MX11, διέρρευσε βίντεο που δείχνει ένα καμουφλαρισμένο όχημα δοκιμών. Οι σπορτίφ του αναλογίες δεν κρύβονται. Μακρύ καπό, καμπίνα που βρίσκεται μετατοπισμένη προς τα πίσω, τονισμένα φτερά. Θα νόμιζε κανείς ότι βλέπουμε ένα μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης και μάλιστα μεγάλου κυβισμού. Και βέβαια, δεν γίνεται να μη μας έρθει στο μυαλό το πιο σπορτίφ crossover του πλανήτη, η Ferrari Purosangue. Εκείνη βέβαια χρειάζεται το μεγάλο καπό, για να χωρέσει τον θηριώδη ατμοσφαιρικό V12 των 6,5 lt. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Xiaomi, θα περνάς εξετάσεις για να σου πουλήσει το SU7 Ultra των 1.570 ίππων

Δημοσιεύματα από την Κίνα αναφέρουν ότι το MX11 ενδέχεται να παρουσιαστεί εντός του 2024, ίσως σε μια εκδήλωση που έχει προγραμματίσει η Xiaomi για το τέλος Οκτώβρη. Αλλά σε αντίθεση με άλλες μάρκες που εποφθαλμιούν την ευρωπαϊκή αγορά, ο τεχνολογικός κολοσσός θα αργήσει κάμποσο να αριβάρει στην ήπειρό μας. Είναι τέτοια η ζήτηση που πρέπει να καλύψει στην τοπική αγορά και τόσο περιορισμένες ακόμα οι γραμμές παραγωγής, που έχει να διανύσει αρκετό δρόμο για να μπορεί να επεκταθεί στο εξωτερικό.

Άλλωστε, στα πλαίσια του Delphi Economic Forum 2024, διευθυντικά στελέχη της Xiaomi είχαν γνωστοποιήσει πως το SU7 θα έρθει στην Ελλάδα το 2027.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Xiaomi SU7, έχει 5πλάσια επιτυχία από την προσδοκόμενη

Και πώς θα ονομάζεται το νέο μοντέλο; Η ενδοεταιρική ονομασία του SU7 ήταν MS11, οπότε θεωρούμε ότι το MX11 έχει πολλές πιθανότητες να μετονομαστεί σε XU7. 

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-25 07:37:40

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button