Auto

Mercedes-Benz: Ακόμα πιο γρήγορα στην αυτόνομη λειτουργία

Η Mercedes-Benz παρουσιάζει την επόμενη έκδοση του Drive Pilot για αυτόνομη οδήγηση υπό όρους (SAE Επίπεδο 3 ) στη Γερμανία.

Αυτή η εξελικτική αναβάθμιση μπορεί πλέον να ακολουθεί ένα όχημα στον αυτοκινητόδρομο με ταχύτητα έως και 95 χλμ./ ώρα, αντιπροσωπεύοντας σημαντικά μεγαλύτερο όφελος για τον πελάτη.



Η απαραίτητη επαναπιστοποίηση από την Ομοσπονδιακή Αρχή Μεταφορών της Γερμανίας αναμένεται μέχρι το τέλος του 2024 και κατά συνέπεια οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2025.

Τα οχήματα πελατών που είναι ήδη εξοπλισμένα με το σύστημα Drive Pilot θα λάβουν δωρεάν την αναβάθμιση. Ανάλογα με το μοντέλο, αυτή η αναβάθμιση μπορεί να γίνει ασύρματα ως «over the air» (OTA) ή μέσω επίσκεψης σε συνεργείο, χωρίς να απαιτείται αλλαγή κάποιου εξαρτήματος στο όχημα.

Με την αναβάθμιση αυτή, το Drive Pilot θα είναι το ταχύτερο σύστημα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 3 στον κόσμο σε όχημα παραγωγής.



Τα επόμενα βήματα στην υπό όρους αυτόνομη οδήγηση

Η εξέλιξη στη Mercedes-Benz προχωρά με γρήγορους ρυθμούς για να επιτρέψει ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες και μεγαλύτερους χρόνους αυτόνομης κίνησης στο μέλλον.

Στη Γερμανία, η επιτρεπόμενη τελική ταχύτητα για αυτόνομη οδήγηση υπό όρους είναι επί του παρόντος 130 χλμ./ ώρα. Η Mercedes-Benz στοχεύει να φτάσει αυτόν τον αριθμό μέχρι το τέλος της δεκαετίας ακολουθώντας μια προσέγγιση βήμα προς βήμα με επίκεντρο την ασφάλεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-24 18:30:35

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button