Κόσμος

Ισπανία: Σύλληψη πέντε ατόμων για απάτη μέσω… Μπραντ Πιτ!

Η τεράστια δημοτικότητα και η γνωστή χαλαρή προσωπικότητα του Μπραντ Πιτ έγινε πρόσχημα για μια απάτη στην Ισπανία, όπου η αστυνομία συνέλαβε πέντε άτομα τα οποία κατηγορούνται ότι απέσπασαν 325.000 ευρώ από δύο γυναίκες, παριστάνοντας τον σταρ του Χόλιγουντ στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, οι ύποπτοι ήρθαν σε επαφή με τις γυναίκες σε μια σελίδα θαυμαστών του βραβευμένου με Οσκαρ ηθοποιού, και τις έκαναν να πιστέψουν ότι «είχαν συναισθηματική σχέση μαζί του», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ισπανική αστυνομία τη Δευτέρα.

Υποδυόμενοι τον Πιτ, τα μέλη της συμμορίας στη συνέχεια φέρεται να ενθάρρυναν τις γυναίκες να επενδύσουν χρήματα σε διάφορα ανύπαρκτα πρότζεκτ. Η μία γυναίκα, από τη νότια περιοχή της Ανδαλουσίας, υπέστη απάτη ύψους 175.000 ευρώ, ενώ η δεύτερη, από τη βόρεια Χώρα των Βάσκων, έχασε συνολικά 150.000 ευρώ.

«Οι κυβερνοεγκληματίες, για να τραβήξουν την προσοχή των θυμάτων τους, είχαν μελετήσει τα κοινωνικά τους δίκτυα και είχαν κάνει το ψυχολογικό προφίλ τους, ανακαλύπτοντας έτσι ότι και οι δύο γυναίκες ήταν ευάλωτα άτομα, χωρίς στοργή στη ζωή τους και σε κατάσταση κατάθλιψης», ανέφερε η αστυνομία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι εγκληματίες χρησιμοποιούσαν και πλατφόρμες ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων για να ανταλλάξουν μηνύματα και email με τις δύο γυναίκες, οι οποίες έφτασαν σε σημείο να πιστεύουν ότι συνομιλούσαν μέσω WhatsApp με τον ίδιο τον Μπραντ Πιτ – που τους «υποσχόταν» ρομαντικές σχέσεις με μέλλον μαζί του.

Η αστυνομία συνέλαβε πέντε άτομα στην Ανδαλουσία, μεταξύ των οποίων τα ύποπτα ως ηγετικά στελέχη της ομάδας. Εισέβαλε σε πέντε σπίτια, κατάσχεσε πολλά κινητά τηλέφωνα, τραπεζικές κάρτες, δύο υπολογιστές και ένα ημερολόγιο «στο οποίο γράφονταν αναλυτικά οι φράσεις που χρησιμοποιούσαν οι απατεώνες για να εξαπατήσουν τα θύματά τους», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Στα πλαίσια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ανακτήσουν 85.000 ευρώ από τα χρήματα που απέσπασαν οι απατεώνες από τις δύο άτυχες και ευκολόπιστες γυναίκες.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-24 17:05:14

Back to top button