Auto

Καθόλου δεδομένος ο Carlos Tavares ως CEO του Ομίλου Stellantis

Ο Carlos Tavares ανέλαβε τα ηνία του Ομίλου Stellantis το 2021, όταν συγχωνεύτηκε η FiatChrysler με τον Όμιλο PSA. Το συμβόλαιό του λήγει το 2026 και τίποτα δεν είναι δεδομένο αναφορικά με την παραμονή του στον ηγεμονικό θώκο.

Αυτό έρχεται ως συνέπεια της πορείας του Ομίλου τον τελευταίο καιρό. Τα καθαρά κέρδη κατά το πρώτο 6μηνο του 2024 μειώθηκαν κατακόρυφα κατά 48%, με τον Πορτογάλο να δηλώνει ότι «όποια μάρκα δεν φέρνει χρήματα, δεν θα έχει θέση στον Όμιλο Stellantis.» Απειλώντας κατά κύριον λόγο τη Maserati, αλλά και τη Lancia και την DS. 

Stellantis: Τέλος εποχής για τον Carlos Tavares; Το συμβόλαιό του πάντως λήγει το 2026

Την ίδια στιγμή, οι αντιπρόσωποι του Ομίλου Stellantis στις Ηνωμένες Πολιτείες — όπου οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 16% — κατηγορούν τον Carlos Tavares για την «καταστροφή» και την «ταχεία υποβάθμιση» των αμερικανικών εμπορικών σημάτων. Την ίδια στιγμή, ο Όμιλος βρίσκεται σε μετωπική σύγκρουση με την ιταλική κυβέρνηση. Όταν λοιπόν η σύμβαση του τρέχοντος διευθύνοντος συμβούλου λήξει τον Ιανουάριο του 2026, ενδέχεται να μην ανανεωθεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο CEO του Ομίλου Stellantis προειδοποιεί ότι όποια φίρμα δεν είναι κερδοφόρα, θα πωλείται ή θα καταργείται

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο πρόεδρος της Stellantis John Elkann επιβεβαίωσε ότι όντως έχει ξεκινήσει η αναζήτηση για τον νέο CEO. Αυτό σημαίνει με βεβαιότητα ότι ο 66χρονος θα πρέπει να θεωρείται τελειωμένος; Κάθε άλλο. Ένας εκπρόσωπος του Ομίλου δήλωσε ότι είναι «φυσιολογικό» να έχει ξεκινήσει η διαδικασία αναζήτησης. Προσθέτοντας ότι ενδέχεται να μην έχει «επίδραση σε μελλοντικές αποφάσεις», επειδή ο Tavares θα μπορούσε να παραμείνει και μετά τον Ιανουάριο του 2026.

Stellantis

Και πράγματι, ο Elkann, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Ferrari, δεν απέκλεισε την ανανέωση του συμβολαίου του Tavares μετά την ολοκλήρωση της υπάρχουσας 5ετούς συμφωνίας. Προς στιγμήν, τίποτα δεν είναι σίγουρο. Μόνο ότι το κλίμα είναι γενικώς δυσμενές για τον CEO των 14 εταιρειών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κατάσχεση περιουσίας στον John Elkann, CEO της Ferrari και Mr. Stellantis

Το να έχεις τόσες πολλές μάρκες στο χαρτοφυλάκιό σου είναι τεράστιο εγχείρημα κι η εύρεση αντικαταστάτη του Tavares δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Ο Όμιλος έχει περίπου 15 μήνες για να βρει τον διάδοχο ή να αξιολογήσει ότι τελικά ο Πορτογάλος επιχειρηματίας πρέπει να συνεχίσει ως διευθύνων σύμβουλος. 

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-24 17:12:15

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button