Γυναίκα

Συμβόλαιο που υπέγραψαν οι Beatles για εμφανίσεις στο Αμβούργο το 1962 πωλείται σε δημοπρασία

Το πρωτότυπο συμβόλαιο που υπέγραψαν οι Beatles για εμφανίσεις τους στο Αμβούργο αναμένεται να πωληθεί έως και 30.000 λίρες Αγγλίας σε δημοπρασία.

Ο ντράμερ Πιτ Μπεστ έπαιξε την πρώτη περίοδο των εμφανίσεων του συγκροτήματος στο Star-Club από τις 13 Απριλίου έως τις 31 Μαΐου του 1962 μετά από προηγούμενα ταξίδια τους στην τότε πόλη της Δυτικής Γερμανίας για να βελτιώσουν τις δεξιότητές στη μουσική.

Οι Beatles έπαιξαν τη βραδιά εγκαινίων του νέου κλαμπ που είχε χωρητικότητα 2.000 ατόμων. Όταν οι Beatles επέστρεψαν τον Νοέμβριο του 1962, ο Ringo Starr ήταν ο ντράμερ αφού ο μάνατζέρ τους, Μπράιαν Επστάιν απέλυσε τον Μπεστ τρεις μήνες νωρίτερα.

Το συμβόλαιο για τις εμφανίσεις του θρυλικού συγκροτήματος στις 1-14 Νοεμβρίου όριζε ότι οι Beatles θα εμφανίζονταν τρεις ώρες καθημερινά με μία ώρα διάλειμμα μετά από κάθε παράσταση. Η αμοιβή κάθε μέλους ήταν 600 γερμανικά μάρκα την εβδομάδα για επτά εμφανίσεις σε εβδομαδιαία βάση.

Οι εμφανίσεις τους συνολικά είχαν διάρκεια 42 ώρες.

Το συμβόλαιο υπογράφηκε με μαύρο μελάνι από τον Επστάιν και από τον ιδιοκτήτη του Star-Club, Μάνφρεντ Βάισλεντερ με μαύρο ανεξίτηλο μαρκαδόρο.

Το συμβόλαιο θα πωληθεί σε μια ηλεκτρονική δημοπρασία αναμνηστικών των Beatles της TracksAuctions.com που θα διαρκέσει από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου.

To άρθρο Συμβόλαιο που υπέγραψαν οι Beatles για εμφανίσεις στο Αμβούργο το 1962 πωλείται σε δημοπρασία δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-24 12:27:11

Back to top button