Πολιτική

Κωνσταντόπουλος για ΣΥΡΙΖΑ: «Διασυρμός της πολιτικής – Αναιδείς όσοι επικαλούνται την ιστορία της Αριστεράς για να δικαιολογήσουν το ρεζίλι»

Για «διασυρμό της πολιτικής» και «φαινόμενα διαλυτικά» έκανε λόγο ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, πρώην Πρόεδρος του Συνασπισμού, αναφερόμενος στην εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Τρίτης (24.09.24) ο Νίκος Κωνσταντόπουλος τόνισε ότι «τα μέλη που ψηφίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ δεν χρωστάνε τίποτε για την εμπειρία που υφίστανται» κι αναφερόμενος στην εσωτερική κατάσταση του κόμματος, είπε χαρακτηριστικά: «Αυτό είναι διασυρμός της πολιτικής. Η προσωποποίηση της πολιτικής δεν με εκφράζει ποτέ. Τα φαινόμενα που υπάρχουν σήμερα είναι διαλυτικά».

Όπως ανέφερε ο ίδιος στη συνέχεια, «όλοι αυτοί οι οποίοι επικαλούνται την ιστορία του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου για να δικαιολογήσουν αυτό το ρεζίλι, είναι αναιδείς».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Κωνσταντόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για την πολιτική αναίδεια και την ιστορική ύβρι που παρατηρούνται σήμερα. «Το να μην σέβεσαι και να μην εκτιμάς έναν αγώνα ιδεών και αξιών που έγινε σε δύσκολες συνθήκες είναι ντροπή», δήλωσε.

 

«Σήμερα υπάρχει ένας ξεπεσμός, υπάρχει ένας διασυρμός. Είναι ξεπεσμός και διασυρμός των πάντων: της αριστεράς, του πολιτικού συστήματος, της δημοκρατίας».

Σχετικά με το ποιος φέρει την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Η ευθύνη είναι και της προηγούμενης ηγεσίας και της τωρινής ηγεσίας».

Τόνισε ότι η κατάσταση αυτή έχει ιστορία και ονοματεπώνυμο, προερχόμενη από την «μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα αρχηγικό εκλογικό κόμμα».

«Τα δημοκρατικά φαινόμενα είναι αστειότητες», επεσήμανε, προσθέτοντας ότι «η ευθύνη είναι σε όλους εκείνους οι οποίοι εμφανίζονται ως στελέχη με ναπολεόντειο σύνδρομο».

«Η Αριστερά δεν είναι αυτή τη στιγμή σε μία ευνοϊκή περίοδο», συμπλήρωσε , «παρά το γεγονός ότι η συγκυρία θα ευνοούσε την ενίσχυση μιας σύγχρονης ανανεωτικής αριστεράς» και «υπάρχει μια κρίση δομική, προγραμματική, πολιτική σε όλη την Ευρώπη», κατέληξε.

To άρθρο Κωνσταντόπουλος για ΣΥΡΙΖΑ: «Διασυρμός της πολιτικής – Αναιδείς όσοι επικαλούνται την ιστορία της Αριστεράς για να δικαιολογήσουν το ρεζίλι» δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-24 10:47:26

Back to top button