Πολιτική

Καταμέτρηση «κεφαλιών» στη βράβευση Τσίπρα – Σύμβουλος του Κασσελάκη ο Κύρτσος

Στον Αλέξη Τσίπρα είναι σήμερα (24/09) στραμμένα τα βλέμματα όλων στο ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Στον πρώην πρωθυπουργό θα απονεμηθεί το Βραβείο Ειρήνης «Νίκος Νικηφορίδης», στις 19:00, στο αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Δεν αποκλείονται τροχιοδεικτικές βολές

Αν και οι τελευταίες πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα σηκώσει το γάντι και δεν θα αναφερθεί ευθέως στις τελευταίες εξελίξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση, εκτιμάται πως δεν θα αποφύγει τον πειρασμό να πετάξει τροχιοδεικτικές βολές για το μέλλον της ευρύτερης Αριστεράς.

Ο αριθμός, άλλωστε, των βουλευτών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που θα βρεθούν στην εκδήλωση θα καταμετρηθούν τόσο από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη, όσο και του Παύλου Πολάκη και θα προσμετρηθούν στην πλευρά του Σωκράτη Φάμελλου, ο οποίος κατά πιθανότητα θα λάβει το «χρίσμα» των «100» για την προεδρία.

Εισηγήσεις σε Κασσελάκη να αμφισβητήσει την έκπτωσή του από την προεδρία

Το CNN Greece, πάντως, πληροφορείται πως δεν θα ανακοινώσει σήμερα την υποψηφιότητά του ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος την προανήγγειλε χθες με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ίδιος, μάλιστα, εξακολουθεί να δέχεται εισηγήσεις ώστε να αμφισβητήσει στο συνέδριο την απόφαση έκπτωσής του.

Στο «κλαμπ» των συμβούλων του, εξάλλου, εντάχθηκε πρόσφατα κι ο Γιώργος Κύρτσος.

Οι αντιδράσεις του … κασσελακικού στρατοπέδου

Παραλλήλως, στο κασσελακικό στρατόπεδο θα είναι έντονη η αντίδραση στο ενδεχόμενο μετάθεσης της εκλογής της Κεντρικής Επιτροπής στις 19 Ιανουαρίου από τις 24 Νοεμβρίου που έχει προγραμματιστεί ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών.

Χαρακτηρίζουν μια τέτοια μετάθεση αντικαταστατική, ενώ αντιδρούν και στη δυνατότητα που παρέχεται στα μέλη της Κ.Ε. να υπογράψουν για παραπάνω από μία υποψηφιότητα για την προεδρία.

Ούτε έχει καταλαγιάσει η δυσφορία τους για το ότι δεν δόθηκε η δυνατότητα στο ένα τρίτο της Κ.Ε. να ψηφίσει τηλεφωνικώς το προηγούμενο Σάββατο, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στην πρόταση μομφής.

Κόντρα και για τα οικονομικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, επίσης, αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (στις 09.30), η σύνθεση της οποίας αυξήθηκε χάρη στην απόφαση της τελευταίας Κεντρικής Επιτροπής να ενταχθούν σε αυτή και οι Αναστασία Σαπουνά, Δημήτρης Χαλαζωνίτης και Ζαχαρούλα Τσιριγώτη που ανήκουν στους «100».

Αν, μάλιστα, προσμετρηθεί και η αλλαγή στρατοπέδου του Τρύφωνα Αλεξιάδη και του Παναγιώτη Μελαχροινού η ομάδα Κασσελάκη έχει περιοριστεί στην εν λόγω Επιτροπή στις Νίνα Κασιμάτη, Γιώτα Πούλου, Ραλλία Χρηστίδου και στον Βαγγέλη Σκούφα.

Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρείται βέβαιη η ανταλλαγή κατηγοριών για το ποιος ευθύνεται για τη δεινή οικονομική κατάσταση του κόμματος.

Αιχμές κατά Κασσελάκη από το «πολακικό» μπλοκ

Όσον αφορά τον κ. Πολάκη, συνεργάτες του αφήνουν αιχμές σε βάρος του κ. Κασσελάκη, σύμφωνα με τις οποίες ο έκπτωτος πρόεδρος δεν παρασύρθηκε στη διαγραφή του βουλευτή Χανίων από συνεργάτες του, αλλά ήταν δική του προειλημμένη απόφαση.

Τον κατηγορούν, επίσης, για έλλειμμα αρχηγικών χαρακτηριστικών, φέρνοντας ως παράδειγμα το ότι δεν είχε καταφέρει να ελέγξει το εσωτερικό του κόμματος του οποίου ηγείτο, ενώ προσθέτουν πως είναι η υποψηφιότητα Πολάκη αυτή που φοβίζει περισσότερο τον κ. Κασσελάκη.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-24 07:06:51

Back to top button