Auto

Η Μαδρίτη υψώνει απαγορευτικό στα ηλεκτρικά πατίνια!

Η Μαδρίτη θα απαγορεύσει την ενοικίαση ηλεκτρικών πατινιών, από τον προσεχή Οκτώβριο. Οι τρεις πάροχοι που δραστηριοποιούνται, επί του παρόντος, στην ισπανική πρωτεύουσα, δεν πληρούσαν «τις προϋποθέσεις για την ασφάλεια των πεζών, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων», εξήγησε ο δήμαρχος Χοσέ Λουίς Μαρτίνεθ-Αλμέιδα.

Οι άδειες των Lime, Dott και Tier Mobility θα ανακληθούν από τον Οκτώβριο, ενώ δεν έχουν προγραμματιστεί νέες για άλλους φορείς. «Η ασφάλεια των κατοίκων της Μαδρίτης είναι προτεραιότητά μας».

Οι πάροχοι πρέπει τώρα να αφαιρέσουν όλα τα ηλεκτρικά πατίνια τους από την πόλη. Το δημαρχείο είχε επικρίνει τις εταιρείες, μεταξύ άλλων, επειδή δεν χρησιμοποιούσαν τεχνολογία για να ελέγξουν πού επιτρέπεται η οδήγηση και η στάθμευση. Επιπλέον, δεν είχαν την κατάλληλη ασφάλιση, για πιθανή πρόκληση ατυχημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εταιρείες προτίθενται να ασκήσουν έφεση, για την απόφαση του δημάρχου της Μαδρίτης, αλλά τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, ενώ σημαντικό μέρος της ισπανικής κοινής γνώμης, αντιμετωπίζει θετικά τη λήψη τέτοιων δραστικών μέτρων, λόγω των πολλών ατυχημάτων που έχουν καταγραφεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-24 09:00:29

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button