Auto

Ιερόσυλος φόρεσε BMW ντιζελομοτέρ σε Mazda RX-7 [video]

Το Mazda RX-7 είναι ένα διαχρονικό μοντέλο και στην FD γενιά του, ένα από τα πιο εμβληματικά σπορ μοντέλα που μας έχει χαρίσει η Ιαπωνία. Έχει φανατικό κοινό κι οι τιμές των μεταχειρισμένων κινούνται μόνο ανοδικά.

Έχει βέβαια τις ιδιοτροπίες του. Μπορεί να βάζει τρικλοποδιά στο ελληνικό φορολογικό σύστημα, αποφεύγοντας τα υψηλά τέλη κυκλοφορίας, αλλά στις ξένες αγορές επικρίνεται για δύο χαρακτηριστικά. Όλοι γνωρίζουν ότι το Mazda RX-7 κατεβάζει τη βενζίνη σαν τον Ορέστη Μακρή τη ρετσίνα στις ελληνικές ταινίες. Και βέβαια, ότι ο wankel κινητήρας θέλει ανακατασκευή μετά από κάποια χιλιόμετρα.

Το βλέπεις και σου πέφτει το σαγόνι. Το βάζει μπροστά και θες να βάλεις τα γέλια. Ή τα κλάματα…

Στον κόσμο της βελτίωσης, δεν είναι πρωτάκουστο το «engine swap», δηλαδή να βάζεις μοτέρ από άλλο μοντέλο, ώστε να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έχουμε δει διάφορες τερατώδεις μεταμοσχεύσεις ανά τα χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ένα «άστρωτο» Mazda RX-7 του ’92 πωλείται για €159.000

Ο πολύς Mad Mike είχε φορέσει 4ρότορο twin-turbo σε Mazda MX-5 για να αποδώσει 1.200 ίππους. Έχει μούρλα με το περιστροφικό καμάρι της Χιροσίμα, κάποτε το είχε βάλει ακόμα και σε μια McLaren. Και βέβαια, μην ξεχνάμε το σχεδόν εργοστασιακό MX-5 με τον 4λιτρο κομπρεσοράτο V8. 

Mazda RX-7

Από την άλλη, έχουμε δει κλασική Ferrari 308GTBi να αντικαθιστά τον V8 των 2,9 lt με ένα 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο Honda με σχεδόν 500 άλογα. Αυτό κι αν είναι ιεροσυλία…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Θες υψηλή τελική; Αυτό το Mazda RX-7 είναι για σένα. Παμ!

Αντίστοιχου βεληνεκούς ύβρις είναι και το σημερινό: Κάποιος αποφάσισε ότι το Mazda RX-7 καίει πολύ και χαλάει συχνά. Οπότε έψαχνε για μια δραστική λύση που θα του επέτρεπε να το απολαμβάνει κάνοντας περισσότερα χιλιόμετρα με χαμηλότερο κόστος κίνησης.

Ακόμα και θυσιάζοντας το υπέροχο ζύγισμα που χαρίζει το μικρό βάρος του wankel στον μπροστινό άξονα και τον υπέροχο χαρακτηριστικό ήχο του. Κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για τα παραπάνω, αλλά ντίζελ μοτέρ της BMW; Χάθηκαν τα κατάλληλα μοτέρ; Το SR20DET της Nissan, για παράδειγμα;

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-24 07:50:21

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button