Κόσμος

Όποιος προσπαθεί να μας βλάψει, τον βλάπτουμε ακόμα περισσότερο

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως η χώρα του περιμένει «περίπλοκες μέρες» καθώς το Ισραήλ εντείνει σήμερα τα πλήγματα κατά της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

Παράλληλα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε του πολίτες του Ισραήλ να παραμείνουν ενωμένοι ενώ τόνισε πως έχουν αλλάξει οι ισορροπίες στα βόρεια σύνορα της χώρας.

«Υποσχέθηκα ότι θα αλλάξαμε την ισορροπία ασφαλείας, την ισορροπία δυνάμεων στο βορρά – αυτό ακριβώς κάνουμε», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε μήνυμά έπειτα από σύσκεψη στο στρατιωτικό αρχηγείο στο Τελ Αβίβ.

«Για όσους δεν έχουν ακόμη καταλάβει, θέλω να ξεκαθαρίσω την πολιτική του Ισραήλ», ανέφερε ο Νετανιάχου σε βιντεοσκοπημένη δήλωση του, την ώρα που ισραηλινά αεροσκάφη βομβαρδίζουν τον νότιο Λίβανο και την κοιλάδα Μπεκάα. «Δεν περιμένουμε μια απειλή, την προβλέπουμε. Παντού, σε κάθε πεδίο, ανά πάσα στιγμή».

«Όποιος προσπαθεί να μας βλάψει, τον βλάπτουμε ακόμα περισσότερο», λέει. «Υποσχέθηκα ότι θα αλλάξουμε την ισορροπία ασφαλείας, την ισορροπία δυνάμεων στο βορρά. Αυτό ακριβώς κάνουμε. Καταστρέφουμε χιλιάδες πυραύλους και ρουκέτες με στόχο ισραηλινές πόλεις και ισραηλινούς πολίτες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε τουλάχιστον 182 ανέρχονται οι νεκροί και σε 727 οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων γυναίκες, παιδιά και ιατρικό προσωπικό, στις Ισραηλινές επιδρομές στο νότιο Λίβανο την Δευτέρα (23/09/2024), ανέφερε στον τελευταίο προσωρινό απολογισμό του το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-23 17:41:16

Back to top button