Ελλάδα

Σωφρονιστικός υπάλληλος «έσπρωχνε» ναρκωτικά στις φυλακές Xανίων

Ναρκωτικά στις φυλακές Χανίων για λογαριασμό κρατουμένων κατηγορείται ότι εισήγαγε ένας σωφρονιστικός υπάλληλος που έπαιρνε από 500 έως 1.000 ευρώ την παράδοση, ανάλογα με την ποσότητα. Στο «αλισβερίσι» του έβαλε τέλος η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων που πήγε στην Κρήτη ύστερα από πληροφορία που είχε φτάσει στα γραφεία της στη λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι.

Ο 58χρονος συναντήθηκε με τρίτο άτομο στο λιμάνι των Χανίων για να παραλάβει ναρκωτικές ουσίες τις οποίες θα εισήγαγε στο σωφρονιστικό κατάστημα  ύστερα από οδηγίες που είχε πάρει από τους δύο έγκλειστους, αλλοδαπούς κρατουμένους. Το πρωί του περασμένου Σαββάτου όμως η φάμπρικα που είχε ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2024, τελείωσε.

Σύμφωνα με την έρευνα των «Αδιάφθορων», η εγκληματική οργάνωση «εισήγαγε τουλάχιστον -6- φορές ναρκωτικές ουσίες στο κατάστημα κράτησης, ενώ σωφρονιστικός Υπάλληλος έχει παραλάβει τουλάχιστον -3- φορές χρηματικά ποσά ύψους -500- ευρώ».

Πώς όμως έμπαιναν οι παράνομες ουσίες στη φυλακή; Από την έρευνα των αρχών προέκυψε ότι ο 58χρονος έβαζε τα ναρκωτικά στη φυλακή και τα έκρυβε στα μαγειρεία. Σε έναν χώρο όπου είχαν πρόσβαση οι δυο κρατούμενοι μιας και ο ένας δούλευε εκεί και ο άλλος είχε την καντίνα στην πτέρυγα του. Στις μεταξύ τους επικοινωνίες, σύμφωνα με την αστυνομία, χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες. Συγκεκριμένα, αποκαλούσαν τα ναρκωτικά «πράγματα», «καπνός», «μαύρο», «καφέ», ενώ όσον αφορά την ποσότητα ναρκωτικής ουσίας, «μικρό», «μεγάλο» και τα χρήματα ως «χαρτιά».

Επίσης, τουλάχιστον μια φορά ο 58χρονος κατηγορείται ότι έβαλε στις φυλακές Χανίων και ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο παρέδωσε σε κρατούμενο. Παράλληλα, ενημέρωνε σύντροφο κρατουμένου για επικείμενους ελέγχους καθώς και για θέματα μεταγωγών του και πώς να τις αποφύγει. Το πρωί του Σαββάτου, όταν έφτασε το πλοίο στο λιμάνι των Χανίων, ο σωφρονιστικός υπάλληλος συνελήφθη μόλις παρέλαβε από τρίτο άτομο που είχε μόλις αποβιβαστεί από το καράβι, ποσότητα ναρκωτικών.

Στην κατοχή τους και από τις έρευνες στο όχημα και στα σπίτια τους τους βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- και κατασχέθηκαν:

-29,23- γραμμάρια κάνναβης,

-8,17- γραμμάρια μεθαμφεταμίνης,

-22,65- γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων ναρκωτικής ουσίας,

-3- κινητά τηλέφωνα,

χειρόγραφες σημειώσεις,

-30- ευρώ,

-3- συσκευασίες καρτών κινητής τηλεφωνίας,

-0,09 γραμμάρια ηρωίνης,

-3- πιστόλια και

-12- αβολίδωτα φυσίγγια.

 

Παράλληλα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Σωφρονιστικού Καταστήματος, διενεργήθηκε στους έγκλειστους εμπλεκόμενους στην υπόθεση έκτακτος έλεγχος κατά τον οποίο βρέθηκαν –μεταξύ άλλων- και κατασχέθηκαν:

-10- αυτοσχέδια σουβλιά διαφόρων μεγεθών,

-2- αυτοσχέδια μαχαίρια,

αυτοσχέδιο πριόνι, αυτοσχέδιο ξυράφι και λάμα σιδηροπρίονου,

-3- USB-stick,

-3- νάιλον συσκευασίες και στριφτό τσιγάρο που περιείχαν κάνναβη μικτού βάρους -1,36- γραμμαρίων,

αυτοσχέδια συσκευασία με ναρκωτική ουσία μικτού βάρους -1,09- γραμμαρίων,

-1- κινητό τηλέφωνο και χειρόγραφες σημειώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πακιστανός κρατούμενος φέρεται να είπε ότι τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στην κατοχή του ήταν για προσωπική χρήση ενώ ο σωφρονιστικός υπάλληλος υποστήριξε, μιλώντας στους αστυνομικοςύ, ότι δεν γνώριζε ότι ήταν ναρκωτικά αλλά… καπνός!

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους αφορά τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της συγκρότησης και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών κατ’ εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, δωροδοκία υπαλλήλου από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, παράνομη κατοχή όπλων και φυσιγγίων, ηθική αυτουργία σε προμήθεια κινητού τηλεφώνου σε κρατούμενο σε κατάστημα κράτησης, παράνομη κατοχή όπλων εντός φυλακής και προμήθεια κινητού τηλεφώνου σε κρατούμενο σε Σωφρονιστικό Κατάστημα.

Οι συλληφθέντες  οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή για την προσεχή Τετάρτη.

 

 


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-23 19:30:55

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button