Auto

Ποιο νέο μοντέλο φέρνει η Mazda στην Ευρώπη;

Ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο του Mazda EZ-6, τoυ εξηλεκτρισμένου διαδόχους του 6 που ετοιμάζεται να αριβάρει στην Ευρώπη, εθεάθη στη Γερμανία, στο πλαίσιο των τελικών δοκιμών εξέλιξής του.

Το ΕΖ-6 έκανε πρεμιέρα στην Κίνα τον Απρίλιο, με τους Ιάπωνες να σχεδιάζουν να φέρουν το αυτοκίνητο στην Ευρώπη προς τα τέλη του 2024. Βασισμένη στην πλατφόρμα Deepal/Shenlan SL03 της Changan, η ιαπωνική μπερλίνα προσφέρεται ως αμιγώς ηλεκτρική, με αυτονομία που προσεγγίζει τα 600 km σύμφωνα με τον υπεραισιόδοξο κύκλο δοκιμών CLTC. Διαθέσιμη θα είναι και η παραλλαγή range-extender (EREV), με συνδυαστική αυτονομία που φτάνει έως και τα 1.000 km.

To Mazda ΕΖ-6 αναμένεται να παρουσιαστεί στην Ευρώπη αργότερα μέσα στο φθινόπωρο

Εμφανισιακά τώρα, το πρωτότυπο που συνέλαβε ο φακός στη Γερμανία δεν φαίνεται να απέχει σημαντικά σε σχέση με το αυτοκίνητο που κυκλοφόρησε στην Κίνα. Με την αναδιπλούμενη αεροτομή και τις χαρακτηριστικές μαύρες ζάντες της εταιρείας να κλέβουν τις εντυπώσεις. Συνολικά, πρόκειται για ένα πληθωρικό αυτοκίνητο, το μήκος του οποίου προσεγγίζει τα 4,92 m, έχοντας μεγαλώσει σημαντικά σε σχέση με το θερμικό Mazda6.

Στα των κινητήριων συνόλων, η ιαπωνική φίρμα έχει τοποθετήσει έναν κινητήρα στον πίσω άξονα του EZ-6, αποδίδοντας 218 ή 258 ίππους. Τη στιγμή που στην έκδοση EREV προστίθεται ένας 1.500άρης βενζινοκινητήρας που λειτουργεί ως γεννήτρια, φορτίζοντας στην ουσία τη μπαταρία.

Mazda EZ-6

Η Mazda αναμένεται να παρουσιάσει πλήρως την ευρωπαϊκή έκδοση του EZ-6 αργότερα αυτό το φθινόπωρο.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-23 19:46:06

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button