Ελλάδα

Ο τιμοκατάλογος και οι κωδικοί του σωφρονιστικού που έπεσε στα δίχτυα των Αδιάφθορων

Χίλια ευρώ για κάθε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών που έβγαζε στο σωφρονιστικό κατάστημα και 500 ευρώ για κάθε μικρότερη, εισέπραττε ο σωφρονιστικός υπάλληλος που συνελήφθη από τους αδιάφθορους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αξιωματικοί το Εσωτερικών Υποθέσεων έκαναν φύλλο και φτερό τις διαδικτυακές εφαρμογές που χρησμοποιούσε ο σωφρονιστικός υπάλληλος για να συνομιλεί με τους καταδικασμένους σε ισόβια έγκλειστους και οι οποίοι του είχαν κάνει τις παραγγελίες τους για τις ποσότητες των ναρκωτικών.

Μεταξύ τους χρησιμοποιούσαν και κωδικοποιημένες φράσεις και χαρακτηριστικά τις ναρκωτικές ουσίες τις ανέφεραν ως «πράγμα», «καφέ», «πράσινο», «λαικ» ή «μαύρο», τις ποσότητες ναρκωτικής ουσίας ως «μικρό» ή «μεγάλο», και τα χρήματα ως «χαρτιά».

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος παραλάμβανε τις ναρκωτικές ουσίες που έρχονταν ακτοπλοικώς στο λιμάνι των Χανίων, τις έβαζε στο σωφρονιστικό κατάστημα και τις έκρυβε στο χώρο των μαγειρίων. Από εκεί τα παραλάμβαναν δύο αλλοδαποί έγκλειστοι οι οποίοι εργάζονταν ο ένας ως μάγειρας και ο δεύτερος ως υπεύθυνος καντίνας.

Η δικογραφία που έχει συντάξει η διεύθυνση Εσωστερικών Υποθέσεων περιλαμβάνει τον σωφρονιστικό υπάλληλο και τους δύο συνεργούς του.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-23 19:03:42

Back to top button